'

Jul 2
DE WIJK - Mede dankzij een gift van Koop Schiphorst Haalweide konden enkele diverse onderdelen van de molen hersteld worden, dit betreft herstel bovenwiel vang en de kruivloer. Afgelopen voorjaar hebben de molenmakers van Jurriens uit Sneek de herstelwerkzaamheden uitgevoerd, het bovenwiel was niet goed rond (dit wiel zorgt voor de aandrijving en er zit een vang om toe om de molen te kunnen stoppen).

Ga door met lezen van "Herstel bovenwiel vang en kruivloer Molen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 2
Robbert Jonkers uit De Wijk in Finale Popsport Drenthe

DRENTHE - Vier bands en twee singer-songwriters strijden op zondag 8 juli om een plek in de landelijke finale van het coachingsproject Popsport. Dit gebeurt in de Nabershof in Emmen. De finale van de Drentse dj’s is twee dagen eerder in Café Bullseye in Assen.

Ga door met lezen van "Finale Popsport Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 2
RUINERWOLD - De weersomstandigheden super, de velden super, de organisatie super en natuurlijk alle kids die aanwezig waren bij VV Ruinerwold hebben genoten van de Vivianne Miedema clinic.

Ga door met lezen van "Vivianne Miedema zet haar beste beentje voor"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 2
DE WIJK - In de week van 18 t/m 23 juni haalden collectanten van de Maag Lever Darm Stichting maar liefst € 1496.02 op in De Wijk. Dit was een record bedrag. De veertig collectanten gingen langs de deuren om aandacht te vragen voor de ruim 2 miljoen buikpatiënten die ons land telt. Met het geld redt de stichting levens door meer onderzoek naar spijsverteringsziekten mogelijk te maken.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 2
‘Ondertussen’ sluit feestelijk af.

DE WIJK - De afgelopen weekenden toonden negen Drentse kunstenaars gezamenlijk het resultaat van het kunstproject ‘Ondertussen’. Deze gevarieerde expositie bij Beeldenatelier Wildschutserve, Stapelerweg 29 in De Wijk, is nog t/m zondag 8 juli te bezoeken op zaterdag en zondag tussen 13.00 en 17.00 uur. Die laatste zondagmiddag kunt u vanaf 15.30 uur samen met de kunstenaars het glas heffen tijdens de ‘finissage’ en in gesprek gaan over hun werk. U bent van harte welkom!


Foto Dick Marissen

Ga door met lezen van "Borrelen met kunstenaars"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 2
DE WIJK - Zondagmiddag 15 juli zullen de tuinen van chateau-hotel De Havixhorst in het teken staan van de muziek, in het bijzonder van de koorzang. De organisatie en uitvoering van het muziekfeest ligt in de inmiddels vertrouwde handen van de mannen en de vrouwen van Wijker Kunst. met patisserie en, later in de middag, een bittergarnituur.

Ga door met lezen van "Wijker Kunst brengt ‘Summertime’ op De Havixhorst"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 2
RUINERWOLD - De sfeer was ook dit jaar weer fantastisch bij de Lummeldagen afgelopen zondag op het landgoed aan Boerpad in Ruinerwold. Het weer was uitstekend en de opkomst groot. De organisatie kijkt tevreden terug op een bijzonder gezellig evenement. Er was van alles te doen.

Ga door met lezen van "Relaxte sfeer bij Lummeldagen"

Geplaatst door B S

Tweet This!