'

Aug 1
REGIO - De bevolking van Nederland groeide in de eerste helft van 2018 met ruim 32 duizend inwoners. Dat is iets minder dan in dezelfde periode vorig jaar, toen er 35 duizend mensen bij kwamen. Het verschil komt vooral doordat er meer mensen zijn overleden. Dat meldt het CBS op basis van de nieuwe bevolkingscijfers.

Ga door met lezen van "Ruim 32 duizend inwoners erbij in eerste halfjaar"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 1
DE WIJK - De historische Vereniging De Wijk - Koekange verzorgt historische wandelingen langs historische plaatsen in het dorp De Wijk en het prachtige Reestdal. Maak kennis met de verhalen achter het de kerk van IJhorst, Dickninge en Voorwijk. De eerstvolgende wandeling is een avondwandeling. Deze vindt plaats op donderdag 2 augustus om 19.00 uur.

Reestdal (2)A
foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Avondwandeling langs historische plaatsen "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 1
DE WOLDEN - Wij gaan het 20-jarig bestaan van De Wolden volgend jaar vieren en noemen het: ‘Samen op weg naar 25 jaar De Wolden’. De dorpen krijgen de kans om hun eigen feestje te bouwen en te laten zien waar zij trots op zijn. Tijdens de feestmaand in 2019 wordt er op vier zaterdagen per gebied feest gevierd.

Ga door met lezen van "Samen op weg naar 25 jaar De Wolden! "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 1
DE WOLDEN - Woningeigenaren in onze gemeente hebben eerder deze zomer al een brief ontvangen met meer informatie over het collectief inkopen van zonnepanelen. U kunt u nog tot 24 augustus aanmelden om mee te doen en zo een zeer voordelige offerte te krijgen voor zonnepanelen. Daarnaast kunt u voor de aanschaf van zonnepanelen ook nog gebruik maken van de Zonnelening.


Ga door met lezen van "Profiteert u al van de zon? Doe mee met Zongemak"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 1
ZUIDWOLDE - Van zaterdag 31 juli tot dinsdag 25 september exposeert Janny Bouman uit Schoonebeek in Bibliotheek Zuidwolde. Janny leerde met olieverf schilderen bij beeldend kunstenaar Caroline Verschoor in Dalen. Zij noemt haar schilderijen eigenwijs een expressief. Vooral haar wolken op doek zijn hele levendige schilderijen. Hierbij gebruikt zij schildermessen in plaats van penselen.

Ga door met lezen van "Expositie Janny Bouman in Bibliotheek Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!