'

Aug 11
DRENTHE - Nederland heeft last van een muggenplaag. De combinatie van regen en hoge temperaturen leidt ertoe dat er veel beestjes rondvliegen. Er zijn verschillende muggensoorten waar we last van kunnen krijgen. Je hebt huismuggen: die komen van eitjes uit bloempotten en regentonnen in de tuin. Ze vliegen vanzelf het woonhuis in omdat ze op de CO2 afgaan die mensen uitademen. Maar er zijn ook moerasmuggen die ontstaan in plassen in weilanden. Deze muggen hebben normaal genoeg aan muizen en konijnen maar omdat er nu zóveel muggen zijn, vliegen ze door naar de bewoonde wereld. Ze kunnen wel 1 kilometer afleggen.


foto: Joke van Erkelens

Ga door met lezen van "Muggenplaag wat kun je er tegen doen!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 11
ZUIDWOLDE - Op de A28 bij Zuidwolde is in de nacht van vrijdag op zaterdag een vrachtwagen gekanteld die vloeibare mest vervoerde en dat zorgt voor rotzooi op de weg. De brandweer is ingeschakeld omdat het voertuig brandstof lekte. Hoe de tankwagen op de kant in de middenberm terecht kwam wordt onderzocht door ongevallen analyse van de politie. De chauffeur raakte lichtgewond.


foto: Persbureau Meter/Klaas Lunshof.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 11
KOEKANGE - Op de Oshaarseweg in Koekange raakte vrijdagmiddag omstreeks kwart over vier een auto in brand. De brandweer van De Wijk/Koekange heeft het vuur geblust. Naar verluidt is er niemand bij de brand gewond geraakt. Het is onbekend hoe autobrand is ontstaan.


Foto: Arjan Tien – www.112Fotografiemedia.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 11
RUINERWOLD - Bij een frontale aanrijding op de Havelterweg bij Ruinerwold zijn twee mensen gewond geraakt. De slachtoffers zijn met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet nog onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.

Geplaatst door B S

Tweet This!