'

Sep 3
RUINERWOLD - Na de zomervakantie is er de mogelijkheid tijdens “open repetities” mee te zingen in een koor in de prachtig klinkende kerk te Blijdenstein. Op de woensdagavonden: 5 sept., 12 sept. en 19 september van 19.30 – 21.00 uur is iedereen van harte welkom.

Ga door met lezen van "Meezingen in een koor"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 3
HOOGEVEEN - Mooie routes, super goed georganiseerd en leuke activiteiten langs de route. Dat zijn de reacties die de organisatie terug kreeg van de fietsers die mee hebben gedaan aan de derde editie van Trappen Happen Stappen.


foto: Kim Stellingwerf

Ga door met lezen van "Trappen happen stappen wederom een groot succes"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 3
de nieuwe serie familielezingen van het Drents Museum

DRENTHE - Hoe herken je een vervalsing en hoe worden vervalsers en fantasten ontmaskerd? Of wil je wel eens wat meer weten over de grootste vervalsingszaak uit de Drentse geschiedenis? Kom dan naar de nieuwe serie familielezingen Vervalsers & Fantasten in het Drents Museum. De lezingen vinden plaats op de zondagen 9 september, 14 oktober en 11 november om 14.00 uur en zijn vooral geschikt voor families met nieuwsgierige kinderen vanaf 9 jaar. Kosten 2,50 per persoon / per keer. Aanmelden is mogelijk via reserveringen@drentsmuseum.nl

Ga door met lezen van "Vervalsers & Fantasten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 3
Schuren, gronden en verven op eenzame hoogte

DE WIJK - Om de Wieker Meule in goede staat te behouden is er altijd wel iets te klussen. Zo was nu het stormschild toe aan een nieuw laagje verf. Deze driehoekige voorkant van de kap bevindt zicht boven de askop. De laatste keer dat dit gebeurde dateert alweer van enkele jaren terug. Op het allerhoogste punt van de molen, was molenaar Erwin de Jonge zaterdag de gehele dag bezig met schuren, gronden en verven. Het stormschild is zelfgemaakt door de molenaar. Vanwege de ervaring hier mee, heeft de Jonge het inmiddels ook voor vijf andere molens in de regio gemaakt.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 3
FREDERIKSOORD – Op 8 en 9 september is het 58ste Corso Frederiksoord. Het Corso start zaterdag 8 september om 13.30 uur met het Kindercorso en de feeënwagen geprikt door basisschool de Vuursteen uit Wapserveen en de prins Izaak Lok en prinses Saba Derks.

Ga door met lezen van "Corso Frederiksoord"

Geplaatst door B S

Tweet This!