'

Sep 7
RUINERWOLD - Na het kampioenschap op het veld van afgelopen seizoen start het eerste team van korfbalvereniging KIOS voor het eerst in de Overgangsklasse. Hierbij is het ingedeeld in een aantal gerenommeerde clubs met veel ervaring op het allerhoogste niveau die vorig jaar alle drie een stapje terug hebben moeten doen uit de Hoofdklasse, het tweede niveau van Nederland.

Ga door met lezen van "KIOS start seizoen in Overgangsklasse"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 7
In en rond de Wijk tijdens open monumentendag

DE WIJK - De Historische Vereniging De Wijk - Koekange verzorgt historische wandelingen langs historische plaatsen in het dorp De Wijk en het prachtige Reestdal. Maak kennis met de verhalen achter het de kerk van IJhorst, Dickninge en Voorwijk.

Reestdal (2)A
foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Wandeling langs historische plaatsen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 7
REGIO - Inwoners van de drie Noordelijke provincies waarderen de leefbaarheid in hun dorp of wijk met gemiddeld bijna een acht. Drenten geven met een 7,9 het hoogste cijfer. Friezen geven een 7,8 voor de leefbaarheid en Groningers een 7,7. Dit blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van het Sociaal Planbureau Groningen, Fries Sociaal Planbureau en Trendbureau Drenthe.

Ga door met lezen van "Noorderlingen geven leefbaarheid een ruime voldoende"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 7
DE WIJK - De Regiobank in De Wijk bestaat vijf jaar en dat werd donderdagmiddag gevierd met een klein feestje. De medewerkers van de bank: Helen Hogenhorst, Henry Jansen, Hilco de Jonge en Rob van Noort hadden de slingers opgehangen en ontvingen de belangstellenden met koffie en lekkernijen.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Regiobank viert eerste lustrum"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 7
DRENTHE - Journalist en programmamaker Thomas Erdbrink, bekend van de succesvolle VPRO-serie Onze man in Teheran, is op dinsdag 18 september 2018 te gast in het Drents Museum. In de vorm van een interview vertelt Erdbrink om 15.00 en 19.00 uur over het land waar hij al zeventien jaar woont en werkt. In de tentoonstelling Iran – Bakermat van de beschaving volg je als bezoeker het spoor van de geschiedenis van een van de oudste en meest bijzondere culturen ter wereld. Aanleiding om Erdbrink naar Assen te halen: hij weet juist alles van het dagelijks leven in het Iran van de eenentwintigste eeuw.

Ga door met lezen van "‘Onze man in Teheran’ naar Drents Museum "

Geplaatst door B S

Tweet This!