'

Sep 9
DE WOLDEN - Het Babbelen met een bakkie start in Bibliotheek De Wijk weer op woensdag 19 september, in bibliotheek Ruinen weer op woensdag 12 september. Babbelen met een bakkie is een wekelijkse informele taalles in de bibliotheek, bedoeld voor inwoners van De Wijk en Ruinen en Zuidwolde en omgeving voor wie Nederlands NIET de moedertaal is. Babbelen met een bakkie wordt uitgevoerd door een groep enthousiaste vrijwilligers, onder begeleiding van een professioneel docent. Nadruk bij het ‘babbelen’ ligt op het beter leren spreken van de Nederlandse taal.Ga door met lezen van "‘Babbelen met een bakkie’ van start"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 9
DE WOLDEN - Wolden - Bent u actief als vrijwilliger in De Wolden? Kom dan op vrijdagavond 19 oktober naar het Vrijwilligersfestival van De Wolden in Buitencentrum De Poort te Ruinen. Gemeente De Wolden is een gemeenschap waar heel veel vrijwilligers actief zijn. Zonder deze vrijwilligers staat alles stil. Om de vrijwilligers eens flink in het zonnetje te zetten wordt er een Vrijwilligersfestival, voor jong en oud, georganiseerd.

Ga door met lezen van "Vrijwilligersfestival voor álle vrijwilligers in De Wolden! "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 9
DRENTHE - De Drentse burgemeesters zetten zich woensdag 19 september weer massaal in voor de cultuur en kinderen in hun gemeente. Op twaalf basisscholen in de provincie geven de burgervaders het startsein voor het gratis toegankelijke kinderevenement Oktobermaand Kindermaand. Ze worden ontvangen door de kinderen van de school en een kinderdirecteur en spelen met de leerlingen een culturele quiz.

Ga door met lezen van "Burgemeesters in actie voor Oktobermaand Kindermaand"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 9
IJHORST / DE WIJK - Op 19 september is er een open repetitieavond. Iedereen die het fijn vindt om te zingen is uitgenodigd. Kom eens sfeer proeven en kijken of het iets voor je is om mee te zingen in dit enthousiaste popkoor. Het is geheel vrijblijvend.


Ga door met lezen van "Popkoor Nameless op zoek naar stoere mannen "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 9
Bijeenkomst 11 september om 09.30 uur, W.Koopsweg 49.

DE WIJK - Er zijn plannen om een kindertheater te maken bij de speeltuin in de Willem Koopsweg. Er is veel voorwerk gedaan, heeft even stilgelegen, maar er wordt weer een nieuwe start gemaakt. We zoeken enthousiastelingen , die hiervoor willen gaan. De eerste vergadering zal besteed worden aan uitleg en de plannen , zoals die tot nu toe gemaakt zijn. Je kunt je ook aanmelden om dan poolshoogte te komen nemen, om te zien of je er helemaal zin in hebt.

Ga door met lezen van "Kindertheater"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 9
DRENTHE - Op vrijdagmiddag 14 september kunnen bezoekers deelnemen aan een rondleiding langs de architectuurgeschiedenis van het prachtige monumentale pand van het Drents Archief. Van de supermoderne entree via het monument uit 1901 tot de middeleeuwse kloostergang. De rondleiding start om 14.00 uur en duurt tot 14.30 uur. Na afloop is er gelegenheid de film van de maand bekijken in de Digilounge. Deze maand is dat ‘naar school’. Deelname is gratis.

Ga door met lezen van "Rondleiding langs de architectuurgeschiedenis van het Drents Archief"

Geplaatst door B S

Tweet This!