'

Sep 11
STAPHORST - Boer Staphorst bestaat dit jaar 60 jaar! En wie 60 jaar bestaat, heeft zeker een reden om een feestje te geven. Daarom staat bij Boer het hele jaar in het teken van het 60-jarig jubileum. Er zijn activiteiten gepland waarin het jubileum met de bezoekers wordt gevierd.

Ga door met lezen van "Jubileumfeest bij Boer, vier het mee!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 11
RUINERWOLD - Op een schitterende feestzondag trapte Ruinerwold de beker af tegen Steenwijkerwold. De gasten begonnen sterk aan het duel en hadden in de eerste helft de beste kansen. Ewout Knol liet zich gelukkig niet verrassen, waardoor beide ploegen met een 0-0 stand aan de thee mochten.

Ga door met lezen van "Ruinerwold wint van Steenwijkerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 11
REGIO - Buurtbemiddeling groeit als kool. Het is de 1e hulp bij burenruzie. 75% van de gemeenten biedt intussen Buurtbemiddeling aan hun inwoners; een kwart moet dus nog over de brug komen. Frannie Herder, adviseur buurtbemiddeling bij het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV): “En dat terwijl buurtbemiddeling in een enorme behoefte voorziet. In elke gemeente, groot of klein, komen burenruzies voor en stromen bij de start van buurtbemiddeling de aanmeldingen binnen.”

Ga door met lezen van "“Steeds meer gemeenten bieden Buurtbemiddeling aan”"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 11
DRENTHE - Twaalf leerlingen van groep 7 en 8 zijn woensdag 19 september de baas van het Drents Museum, Gevangenismuseum, Herinneringscentrum Kamp Westerbork, Het Drentse Landschap, Theater DNK en andere culturele instellingen in Drenthe. In hun functie vertellen de jonge directeuren de instellingen hoe de organisatie nog aantrekkelijker kan worden voor kinderen. Ook hebben de kersverse directeuren nagedacht over speciale kinderactiviteiten en evenementen.


Ga door met lezen van "Twaalf kinderdirecteuren de baas over musea in Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 11
IJHORST - Zondag 30 september is er in de Protestantse kerk van IJhorst de Wijk een gezinsdienst. De dienst begint om 10 uur. Voor de allerkleinsten van 0 tot 3 jaar is er oppas in de Reesthof, het gebouw naast de kerk. De kinderen vanaf 4 jaar worden eerst in de kerk verwacht en gaan daarna ook naar de Reesthof. Iedereen mag een hamer meenemen. Na de dienst drinken we gezamenlijk koffie, thee, limonade met iets lekkers erbij.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 11
ZUIDWOLDE - De Meule van Wassens in Zuidwolde was zaterdag 8 september voor het eerst open voor publiek. Tijdens de Open Monumentendag kwamen ruim 160 mensen een kijkje nemen in de molen die dit voorjaar is aangekocht door stichting De Meule van Wassens.


foto: Karin Boer

Ga door met lezen van "Volop belangstelling voor de molen in Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 11
IJHORST - In maart van dit jaar is, na 15 jaar, Jan Vos gestopt als voorzitter van Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.”. In het bestuur van de vereniging was op dat moment geen opvolger beschikbaar als voorzitter. Wel werd op de jaarvergadering een nieuw lid in het bestuur gekozen en wel Clarien Cornelisse.

Ga door met lezen van "Nieuwe voorzitter natuurbeschermingsvereniging"

Geplaatst door B S

Tweet This!