'

Okt 7
RUINERWOLD - Zaterdagmorgen was het druk aan het begin van de Larijweg. Vele mensen die graag een perenboom wilden kopen om leeg te plukken. Het liep als een trein. Uren voordat de lopende handel voorbij kwam stonden de mensen al met een auto, kar of bak klaar bij die ene boom die ze graag wilden kopen. De oogst was opmerkelijk hoog. Rond het middaguur was de verkoop nog maar voorbij de keuterhoek. Volgens veilingmeester Frans Bork werd er veel gekletst onderweg. 'En dat schiet niet op natuurlijk'. De sfeer was bijzonder gemoedelijk en gezellig.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 7
DE WOLDEN - Op zaterdag 3 en 10 november wordt voor de 6e keer de Duurzame Huizen Route georganiseerd. Huiseigenaren in heel Nederland openen hun deuren en laten anderen zien hoe zij hun huis duurzamer hebben gemaakt. Gemeente De Wolden doet mee aan de Duurzame Huizen Route om zoveel mogelijk inwoners te stimuleren om hun woning te verduurzamen. Woont u in gemeente De Wolden en heeft u besparende maatregelen genomen of wekt u zelf energie op en vindt u het leuk om anderen op weg te helpen? Meld uw woning aan en deel uw duurzame woonverhaal via duurzamehuizenroute.nl.

Ga door met lezen van "Duurzame Huizen Routen op zaterdag 3 en 10 november"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 7
DRENTHE - Op 22 november draagt gedeputeerde Cees Bijl van de provincie Drenthe de provinciale fotocollectie, bestaande uit zo’n 265.000 negatieven, over aan het Drents Archief. In deze tijd waarin er steeds minder mag en kan met foto’s (wetgeving rond auteursrecht en privacy) vinden wij deze overdracht een uitgelezen kans om de maatschappelijke waarde van historische foto’s te belichten in de vorm van een inspiratiemiddag. Dagvoorzitter is Sophie Timmer (historicus en journalist bij RTV Drenthe).

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 7
ZUIDWOLDE - Op zaterdagochtend 13 oktober organiseert Natuurvereniging Zuidwolde de jaarlijkse paddenstoelenexcursie in het Faliebergbos in Zuidwolde. Onder leiding van natuurgidsen van de vereniging kunnen jong en oud van 9.30 tot ca. 12.00 uur op zoek naar de vele soorten die er in dit bos te vinden zijn.

paddestoelen-excursie1


Ga door met lezen van "Paddenstoelenexcursie in Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 7
DRENTHE - Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe heeft in de derde vergadering van 2018, € 70.000 beschikbaar gesteld voor de ondersteuning van 24 projecten op het gebied van cultuur en natuurbeheer in Drenthe. Deze projecten zijn initiatieven van stichtingen en verenigingen van amateurs en vrijwilligers.

Ga door met lezen van "Cultuurfonds Drenthe steunt 24 projecten voor € 70.000"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 7
ZUIDWOLDE - Vrijdag 5 oktober werd tijdens het landelijke Molenfeest in Ede bekend dat de molen van Zuidwolde als tweede van de vijf genomineerde molens is geëindigd bij de BankGiro Loterij Molenprijs 2018. In de maand september hebben 8954 mensen gestemd op de Meule van Wassens, de molen in het hart van het dorp die al 20 jaar stilstaat. Het bestuur van Stichting De Meule van Wassens ontving een cheque van € 8.954, geld dat ingezet gaat worden voor de herbestemming van de korenmolen. De molen zal voor eind 2019 worden gerestaureerd en daarnaast wordt gewerkt aan een plan om de molen een herbestemming als zorgmolen te geven.Ga door met lezen van "Molen Zuidwolde wint € 8.954 met BankGiro Loterij Molenprijs 2018"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 7
Voor het eerst aandacht voor Drentse communistische verzetsstrijders

DRENTHE - Het Drents Archief organiseert voor het eerst een symposium over het communistisch verzet in Noord-Nederland voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog. Communisten hebben een belangrijke rol gespeeld in de strijd tegen het nationaalsocialisme en de Duitse bezetter.

Ga door met lezen van "Symposium communistisch verzet in Noord-Nederland "

Geplaatst door B S

Tweet This!