'

Okt 10
REGIO - De laatste Open Ateliers Dwingeloo (OAD) vindt deze maand plaats. Op zaterdag 20 en zondag 21 oktober is de overzichtsexpositie van negen kunstenaars te zien in de St. Nicolaaskerk in Dwingeloo. Ook stellen zij hun atelier open voor publiek. OAD nodigt bovendien elke maand een gastexposant uit. De afsluiter van dit jaar is kunstenaar Steven Spoelstra uit Dwingeloo.

Ga door met lezen van "Gastexposant Steven Spoelstra afsluiter OAD"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 10
DE WIJK - Wat is beter: onderuitgezakt muziek maken of op het puntje van je stoel zitten? Kun je met een tuinslang en een trechter muziek maken? Kun je met een blokfluit een doedelzak nadoen? Op deze (en meer) vragen kregen de enthousiaste jeugdige muzikanten afgelopen zaterdag op ludieke wijze een antwoord van Ivo Kouwenhoven tijdens de Jeugd Play-Inn in de Brede School in De Wijk.Ga door met lezen van "Jeugd Play-Inn groot succes!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 10
ECHTEN - Decoreren met herfstmaterialen, een tafelstuk voor binnen of voor buiten. Elke creatie is goed, hierboven zie je een aantal voorbeelden van een tafelstuk in herfsttinten. Het mooie van deze tafelstukken is dat je de herfstmaterialen over een poosje kunt vervangen voor kerst materialen. Dit kan op woensdag 17 oktober om 20.15 uur. Creatief met bloemen, in 'd olde karke. Kosten € 7,50 incl koffie/thee. excl. materalen

Ga door met lezen van "Creatief met bloemen in 'd olde karke"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 10
DE WOLDEN - Het CDA De Wolden wil dat de gemeente ouderen actief gaat wijzen op de subsidies waar ze recht op hebben. Veel ouderen maken van subsidies als huur- of zorgtoeslag op dit moment geen gebruik. Soms weten ouderen niet dat ze recht hebben op de subsidie of is de aanvraag te lastig. Dat moet anders, als het aan het CDA ligt. Onderzoek van de ouderenbonden liet al eerder zien dat één op de zes ouderen geen huursubsidie aanvraagt en één op de tien ouderen laat de zorgtoeslag liggen. Soms gaat het om een paar tientjes, maar het kan oplopen tot duizenden euro's per jaar. Onacceptabel, vindt het CDA, want ouderen kunnen deze financiële steun heel goed gebruiken.Ga door met lezen van "CDA: Help ouderen met aanvragen van toeslagen "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 10
DE WIJK - In het voorjaar van 2018 heeft het bestuur van de Wieker Meule een verzoek gedaan aan de belastingdienst voor de zgn. ANBI status om het voor sympathisanten nog aantrekkelijker te maken de stichting financieel te ondersteunen. Een gift aan een instelling met een Algemeen Nut Beogende Instelling is namelijk voor de gever belasting technisch zeer voordeling.

Ga door met lezen van "Wieker Meule heeft status Culturele ANBI gekregen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 10
ZUIDWOLDE - Tot begin januari 2019 exposeert Zwaantje ten Have in het gemeentehuis in Zuidwolde. Er zijn zo’n twintig werken van haar te bewonderen. Zwaantje schildert graag portretten van mensen die haar op één of andere manier raken. Ook ontwikkelt zij zich daarin verder, door lessen te nemen van door haar zeer gewaardeerde portretschilders zoals Ivo Winnubst en René Jansen. Schilderen blijft een leerproces.

Ga door met lezen van "Expositie Zwaantje ten Have in gemeentehuis Zuidwolde "

Geplaatst door B S

Tweet This!