'

Nov 10
DE WIJK - Net als in veel andere dorpen werd Sint Maarten zaterdagavond al gevierd in De Wijk. Het verzamelpunt was de Wieker Meule. En daar was het ontzettend druk. Met Apollo voorop werd een route door het dorp gelopen. Gewapend met een zelfgemaakte lampion met lampje er in, en natuurlijk een lege tas, trok de jeugd daarna het dorp in. Bij menig huis werd aangebeld. Waar er een Sint Maarten liedje werd gezongen. Met als doel zoveel mogelijk snoepgoed te vergaren. Vele kinderen en hun ouders liepen mee. En het bleef gelukkig droog tijdens de optocht. De organisatie was in handen van Speeltuinvereniging de Speulhorst.foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 10
DE WOLDEN - Denkt u er wel eens over na om uw woning energiezuiniger te maken? Maar weet u niet waar u kunt beginnen? Er zijn veel verschillende maatregelen die u kunt nemen. Zoals het isoleren van het dak, de muur of de vloer, het aanschaffen van dubbel glas of investeren in zonnepanelen.

Koetsier zonnepanelen1

Ga door met lezen van "Ik wil mijn woning energiezuiniger maken "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 10
DE WOLDEN - Het aantal mensen met dementie groeit. De verwachting is dat het aantal mensen met dementie in Drenthe stijgt van 9.200 in 2015 naar 18.000 in 2040. Om hen zo lang mogelijk een waardig en zelfstandig leven te kunnen bieden, maken alle Drentse gemeenten, de provincie, Zilveren Kruis en Alzheimer Nederland afdeling Drenthe, Netwerk Dementie Drenthe en Samen Dementievriendelijk zich sterk voor een dementievriendelijke provincie.

Ga door met lezen van "Informatiestand dementie in gemeentehuis in Zuidwolde "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 10
KOEKANGE - De politie gaat maandag 12 november graven op een perceel in Koekange. De afgelopen dagen is er als gevolg van een burgerinitiatief de nodige aandacht geweest voor de verdwijning van Willeke Dost. Als gevolg van deze aandacht heeft het coldcaseteam alle beschikbare informatie opnieuw tegen het licht gehouden. Ook is er opnieuw gesproken met een aantal getuigen. Deze herbeoordeling én de verwachtingen van de buitenwereld, hebben na overleg tussen Openbaar Ministerie en politie ertoe geleid dat de politie gaat graven.

Ga door met lezen van "Politie gaat maandag graven in Koekange"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 10
Informatiestand dementie in gemeentehuis

DRENTHE - Het aantal mensen met dementie groeit. De verwachting is dat het aantal mensen met dementie in Drenthe stijgt van 9.200 in 2015 naar 18.000 in 2040. Om hen zo lang mogelijk een waardig en zelfstandig leven te kunnen bieden, maken alle Drentse gemeenten, de provincie, Zilveren Kruis en Alzheimer Nederland afdeling Drenthe, Netwerk Dementie Drenthe en Samen Dementievriendelijk zich sterk voor een dementievriendelijke provincie.

Ga door met lezen van "Waardig ouder worden in een dementievriendelijk Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!