'

Nov 27
HOOGEVEEN – Het arrestatieteam van de politie heeft dinsdag aan het eind van de middag een inval gedaan in een woning aan de Prinshendrikstraat in Hoogeveen. Bij de inval zijn twee verdachten aangehouden. Over de reden van de inval is nog niks bekend.


Foto: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 27
DE WIJK - Aan het begin van de Adventstijd, die komende zondag begint, hoor je voor wie goed luistert ook weer de geluiden van de Midwinterhoorns aan de oevers van de Reest. 'Zee bloas um beurten de boodschap vèdan, dät`t duuster mut goan want `t lich kump d`r an'. Deze Twentse spreuk vertaald heel mooi wat de boodschap van het blazen inhoudt en de achterliggende gedachte ervan.

Riestebloazers (2)A

Ga door met lezen van "Rieste Blaozers laten weer van zich horen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 27
ZUIDWOLDE - De 6e Midwinterhoorn Kuiertocht komt er weer aan en wel op 2 december 2018, de eerste zondag van de Advent. Gaat het weer zo’n succes worden als de vorige 5 afleveringen? Natuurlijk wel. Ongeacht het weer is dit een van de mooiste evenementen waarin je kan genieten van het mooie Zuidwolde en de omliggende buurtschappen.

Ga door met lezen van "Midwinterhoorn Kuiertocht voor 6e keer van start"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 27
DE WOLDEN - De meesten van u hebben de schouwer al op bezoek gehad en weten dus al waar hun aansluiting gemonteerd zal worden, in de meterkast, in de woonkamer, wat maar de beste en de best bereikbare plek is. Wist u ook al dat er voor de aanleg van uw glasvezelverbinding meestal niet door uw tuin gegraven hoeft te worden?


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Glasvezel – de stand van zaken"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 27
DE WOLDEN - Eerder dit jaar luidde de gemeente de noodklok. De afkeur van het PMD-afval bij het inzamelstation was groot en was een wekelijks probleem; in 2017 heeft het de gemeente zelfs € 150.000,- gekost. Sindsdien gaat het een stuk beter. Als we PMD goed inzamelen, kunnen we het hergebruiken als grondstof voor nieuwe producten.

Ga door met lezen van "Afval scheiden gaat iets beter"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 27
RUINERWOLD - Zondagmiddag startte voor KIOS 1 het zaalseizoen met een wedstrijd tegen Wez Handich uit Rottevalle. De Friezen zijn altijd een geduchte tegenstander voor de Spekbraanders.

Ga door met lezen van "KIOS eenvoudig langs Wez Handich"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 26
DRENTHE - Wie lid is van de bibliotheek kan een keuze maken uit heel veel boeken, e-books, tijdschriften, dvd’s en muziek. Als lid kun je in iedere Drentse bibliotheek lenen en terugbrengen. Behalve lenen uit de collectie van de eigen bibliotheek kun je ook alle materialen uit heel Drenthe gratis aanvragen.

Ga door met lezen van "Bloembollen voor nieuwe bibliotheekleden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 26
DE WIJK - Op dinsdag 27 november 2018 is het echtpaar Duinkerken-Lunenborg 65 jaar getrouwd. Burgemeester Roger de Groot feliciteert het echtpaar namens het gemeentebestuur op dinsdag 27 november 2018. Het echtpaar woont aan de Prins Clauslaan in de Wijk.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 26
RUINEN - Het Ruiner mannenkoor Ruunder Basalt heeft zondag het 20-jarig jubileum gevierd. Ter gelegenheid hiervan gaf het koor samen met het Popkoor 2000, eveneens uit Ruinen, een jubileumconcert. Dit concert, met de titel ‘Ruunder Basalt and Friends’ werd gehouden in bij café Brinkzicht (Hees). Het aanwezige publiek werd getrakteerd op een kopje koffie of thee met een plak koek. Het publiek had een bijzonder gezellig middag.


Bekijk alle foto's Jans Schulting

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 26
IJHORST - Op maandag 3 december 2018 wordt de maandelijkse ledencontactvergadering van Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” gehouden. Aanvang om 20.00 uur bij KroKoMultiPunt, Heerenweg 42 in IJhorst. Na de pauze geeft Wout Nieuwenhuis een presentatie geven over de voortgang van het project Vledders en Leijer Hooilanden. Nieuwenhuis is werkzaam bij Landschap Overijssel en is nauw betrokken bij de herontwikkeling van dit gebied. Zowel leden als niet-leden zijn weer van harte welkom bij KroKo MultiPunt.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 26
RUINERWOLD - Zoals u gewend bent, gaan we zingen tijdens het kerstrondje in Ruinerwold. Er wordt namelijk weer een Sing-in georganiseerd door de kerk-in-actie commissie van de drie Ruinerwoldse kerken. Op 9 december 2018 van 17.00 tot 18.00 uur kunt u komen meezingen in de kerk te Blijdenstein. Er zullen bekende advent- en kerstliederen worden gezongen die Harry Bosma begeleidt met prachtig orgelmuziek. Ook zal er een optreden verzorgd worden door het koor van de plaatselijke Vrouwen van Nu vereniging.

Ga door met lezen van "Koor Vrouwen van Nu tijdens Sing-in Kerstrondje"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 26
RUINERWOLD - Na het gelijke spel bij SVV'04 trof Ruinerwold zondagmiddag een favoriet voor het kampioenschap. Het nog ongeslagen Ter Apel'96 kwam op bezoek, wat Ruinerwold de mogelijkheid gaf om te stunten.

Ga door met lezen van "Ruinerwold pakt punt tegen koploper Ter Apel'96"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 25
KOEKANGE - De kinderen van Koekange hebben zaterdagmiddag hun uiterste best gedaan om het Sinterklaasfeest in hun dorp te redden. De Goedheiligman was namelijk ontvoerd door een aantal boeven en die eisten een aanzienlijk aantal gouden dukaten. Dankzij de behulpzaamheid van de jeugd kwam het allemaal goed en kon de Sint gered worden uit een ballonmandje bij het sportveld. De jeugd moest daarvoor wel de ‘gouden dukaten’ zelf zoeken en verder speuren door het dorp.


Foto: Artizzl Media/Peter Nefkens


Ga door met lezen van "Sint op grote hoogte in Koekange"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 25
DE WOLDEN - U wilt voorkomen dat iemand inbreekt en waardevolle spullen uit uw huis steelt. Hoe kunt u zelf de kans op een woninginbraak verkleinen?

Ga door met lezen van "Geef inbrekers geen kans! "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 25
RUINERWOLD - In de wedstrijd tegen WKE '16 heeft Ewoud Kleene zijn 3e ster behaald. Dat houdt in dat hij 75 competitie doelpunten heeft gescoord. Alle goals zijn door heeeewouter voor het 1ste team van VVR gescoord. Inmiddels staat de teller op 78.



Ga door met lezen van "Ewoud Kleene op naar de 80 doelpunten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 25
DE WIJK - Sinterklaas en zijn gevolg zijn zondagmorgen gastvrij ontvangen in De Wijk. Het gezelschap uit Spanje kwam om 10.30 uur aan met een Jeep op het plein voor de Coop. Hier stonden veel kinderen en hun ouders al met smart te wachten op zijn komst.


foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Sint per Jeep naar De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 25

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 25
DRENTHE - Jongeren van 12 tot 27 jaar kunnen sinds 1 oktober een bijdrage van 500 euro aanvragen om zich te ontwikkelen en profileren als muziekact. Dit is mogelijk dankzij de popvoucher van de provincie Drenthe. De 14-jarige DJ RemQ uit Nieuw-Amsterdam heeft de primeur en kreeg de eerste voucher overhandigd door gedeputeerde Cees Bijl.

Ga door met lezen van "Eerste Drentse popvoucher voor DJ RemQ"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 25
RUINEN - Sinterklaas en zijn Pieten zijn zaterdagmiddag in Ruinen gearriveerd. Vele kinderen en hun ouders stonden al klaar op de Brink om de Goedheiligman binnen te halen. In de Mariakerk nam de Sint rustig de gelegenheid om de kinderen toe te spreken. Als afsluiting was er een gezellige kindermiddag in 't Nije Punt.


Alle foto's Jans Schulting bekijken

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 24
ZUIDWOLDE - De diaconieën van de kerken in de gemeente De Wolden gaan in december Douwe Egberts waardepunten inzamelen voor de Voedselbank Zuid West Drenthe. Douwe Egberts zet de ingezamelde waardepunten om in pakken Douwe Egberts koffie en verhoogt het aantal pakken met nog eens 15%.

Ga door met lezen van "Inzameling DE waardepunten voor Voedselbank"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 2 van 10, totaal 183 artikelen)