'

Dec 5
RUINERWOLD - Leon Driessen, een zeer markante man uit Ruinerwold is niet meer. Hij is gistermiddag overleden. Leon is 91 jaar geworden.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 5
REGIO - Van 10 tot 14 december stelt RCN Vakantiepark de Noordster in Dwingeloo haar deuren open voor een midweek voor 100 eenzame ouderen. RCN maakt zich hiermee sterk tegen de groeiende eenzaamheid onder ouderen en biedt hen een unieke en volledig verzorgde midweek aan in de vaak eenzame decemberdagen. Nieuw dit jaar zijn Doetje en Riekeltje, twee succesvolle ‘seniore vloggers’ die met hun ontwapenende en vrolijke stijl verslag doen van het evenement.

Ga door met lezen van "Midweek vakantie voor eenzame ouderen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 5
DE WOLDEN - Gisteravond namen gedeputeerde Henk Jumelet en burgemeester Roger de Groot namens Drenthe de prijs ‘European Community of Sport 2019’ in ontvangst. Dit gebeurde tijdens het jaarlijkse ACES Europe Award Gala in het Europees Parlement te Brussel.


eigen foto

Ga door met lezen van "Drenthe uitgeroepen tot ‘European Community of Sport 2019’ (05-12-2018)"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 5
Op donderdagavond 20 december 2018 organiseert fiets-, skeeler- en schaatsspecialist Lindenholz Rouveen een gratis slijpinstructie. Vakmannen Henk Smit en Luud Mulder (vader van schaatstalenten Ronald en Michel Mulder) leren u deze avond, tijdens het slijpen van uw schaatsen, de kneepjes van het vak.

Voorgaande jaren waren de instructie-avonden een succes. Een grote groep dames, heren, jongeren en ouderen heeft geleerd hoe zij hun eigen schaatsen kunnen slijpen. Voor Lindenholz reden genoeg om deze slijpinstructie ook dit jaar te organiseren. De avond start om 19.00 uur in de schaatswerkplaats van Lindenholz in Rouveen. Het is de bedoeling dat iedereen zijn eigen (één) paar schaatsen meeneemt. Belangstellenden zijn van harte welkom en dienen zich vooraf op te geven via info@lindenholz.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 5
IJHORST/DE WIJK - In de Protestantse kerk IJhorst-de Wijk is op Kerstavond 24 december een feestelijke dienst om 22.00 uur. Voorganger is ds. B. Metselaar uit Beilen. In de dienst wordt medewerking verleend door de Cantorij onder leiding van Alma Grooters. Fennie van der Weide is organist.

Ga door met lezen van "Kerst aan de Reest."

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 5
DE WOLDEN - Gerrie Hempen – Prent, huidige fractievoorzitter van Gemeentebelangen De Wolden is door de fractie voorgedragen als opvolger van wethouder Jan ten Kate. Jan ten Kate wordt op 18 december 2018 geïnstalleerd als wethouder van de gemeente Hardenberg.

Ga door met lezen van " Prent (GB) voorgedragen als nieuwe wethouder gemeente De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 5
Startsein voor het ontsluiten van het archief Molukkers in Nederland

DRENTHE - ‘Het is voor de geschiedenis van de Molukkers in Nederland van essentieel belang dat het archief van Badan Persatuan toegankelijk wordt gemaakt voor onderzoek.’ Dat zegt de heer George Tonikoe, oud-vicevoorzitter van Badan Persatuan (BP).

Ga door met lezen van "Badan Persatuan schenkt archief (1966 tot 2000) aan Drents Archief"

Geplaatst door B S

Tweet This!