'

Mei 19
RUINEN - Dauwtrappen is een eeuwenoude traditie. Op donderdag 25 mei gaat een gids van Natuurmonumenten in alle vroegte het Dwingelderveld in. Dit keer niet wandelend, maar met de huifkar getrokken door twee Belgische paarden. De huifkartocht duurt van 5.30 tot 8.00 uur en begint bij Bezoekerscentrum Dwingelderveld, Benderse 22 in Ruinen. Wie mee wil in de vroegte, kan zich vooraf aanmelden via de website van Natuurmonumenten.


Foto: Natuurmonumenten – Peter Linthout.
En nog veel meer…
In de week van Hemelvaart is er bij het bezoekerscentrum nog veel meer te beleven. Op zaterdag 20 mei kan men mee wandelen tussen 14.00 en 16.00 uur langs de kleurrijke heide in het Dwingelderveld. Het thema dat dit keer centraal staat is vennen en haar veenpluis.

Op dinsdag 23 mei van 20.30 tot 23.00 uur gaat een gids op zoek naar vleermuizen in het natuurgebied. Dit begint met een lezing in het bezoekerscentrum en daarna ga je met een batdetector op zoek naar deze fascinerende beestjes.

Vrijdag 26 mei gaat een gids fietsend door het Dwingelderveld. Start is om 19.00 uur bij RCN vakantiepark De Noordster. Tijdens de fietstocht wordt de historie van het gebied vertelt en misschien kom je onderweg reeën tegen. Vooraf aanmelden voor de excursies is nodig en kan via www.natuurmonumenten.nl/bcdwingelderveld.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA