'

Jan 11
DROGTEROPSLAGEN - Landschapsbeheer Drenthe organiseert op 17 januari 2019 in Drogteropslagen een cursus over het snoeien van jonge hoogstamfruitbomen. Fruitbomen leveren een belangrijke bijdrage aan de soortenrijkdom in Drenthe. Het zorgt voor voedsel voor diverse diersoorten. Om fruitbomen op de juiste wijze te onderhouden en de groei van fruit te stimuleren is goede kennis belangrijk. Wilt u hier meer over leren? Meld u dan aan voor de cursus op www.lbdrenthe.nl.

Ga door met lezen van "Leer jonge fruitbomen snoeien "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 11
DE WIJK/IJHORST - Het bestuur en de Kunstcommissie van Grensloos Kunst Verkennen zijn al maanden achter de schermen bezig om de nieuwe editie van de kunstroute in 2019 voor te bereiden. De route van 8 kilometer gaat weer door de dorpen IJhorst en de Wijk. Op zeker 25 binnen- en buitenlocaties komen kunstwerken van beeldend kunstenaars uit de regio en uit het hele land.Ga door met lezen van "Grensloos Kunst Verkennen zoekt een (boeren)schuur! "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 11
DE WOLDEN - De creacafé’s gaan weer van start in het nieuwe jaar. In bibliotheek De Wijk vindt het plaats op elke donderdag van 14.00 uur tot 16.00 uur. In bibliotheek Zuidwolde start het maandelijks creacafé op donderdag 17 januari om 14.00 uur en in bibliotheek Ruinen is het ook maandelijks en start het op woensdag 16 januari om 9.30 uur.

mantelzorgers-13a

Ga door met lezen van "Crea café’s in de bibliotheken "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 11
Een nieuwe lente, een nieuw geluid!

DE WIJK - Een regel uit het bekende gedicht van Herman Gorter, ’Mei’ dat zeer van toepassing is op de zangvereniging Wijker Kunst uit De Wijk. Toen men namelijk afgelopen zomer geconfronteerd werd met het feit dat dirigent Bert Lammers, die ruim 30 jaar als dirigent gewerkt heeft bij de Wijker zangvereniging, het dirigeerstokje wilde overdragen aan iemand anders, had men wel even een probleem!! Waar vind je zo gauw iemand die deze, ruim 70 jaar oude zangvereniging, bestaande uit een vrouwenkoor, een mannenkoor en een gemengd koor, in goede, muzikale banen kan en wil leiden!

Ga door met lezen van "Nieuwe dirigent bij Wijker Kunst"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 11
ECHTEN - In 'd Olde Karke in Echten staan de komende tijd weer diverse activiteiten op stapel.
• 24 jan, 21 feb, 21 mrt, 18 apr brei café
• BHV verzorgt door BOM Bedrijfsopleidingen (kosten €50,- ex BTW en €5,- contant voor kosten Olde Karke (opgave voor 15 januari)
• 25 jan Weervolven van Wakkerdam vanaf groep 7 t/m 16 jaar
• 8 feb Bioscoopavond voor de jeugd
Opgave via acoldekarke@outlook.com

Geplaatst door B S

Tweet This!