'

Mrt 26
DE WIJK - Tijdens het hardlopen afval rapen, dat heet met een mooi woord ‘ploggen’. Het is een samenvoeging van het Zweedse ‘plocka’ dat rapen betekent en joggen. Ook in Nederland wordt deze vorm van hardlopen steeds populairder. De loopgroep Reestrunners doet ook mee aan opruimen van afval in De Wijk en omgeving. Op 3 april gaat dit 'Ploggen' gebeuren in De Wijk, als er verenigingen of liefhebbers /enthousiastelingen zijn, dan kunnen die zich opgeven via wbrinkman@hotmail.nl


Ga door met lezen van "Reestrunners gaan 'ploggen'"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 26
MEPPEL - Meppel wil gastvrij zijn voor iedereen, jong en oud. De VVD fractie vindt dat gastvrijheid ook betekent een dak boven het hoofd voor de enorme toeloop van Nederlandse en buitenlandse studenten (meer dan 35 verschillende nationaliteiten), die aan de Internationale Pabo Meppel (ITEps) willen studeren.

Ga door met lezen van "Een dak boven het hoofd voor studenten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 26
“Oog voor voedsel, hart voor mensen“

DE WOLDEN - Zaterdag 30 maart organiseert Diaconaal Verband De Wolden een inzamelingsactie bij alle supermarkten in de gemeente De Wolden. Ze gaan producten inzamelen voor de voedselbank die zij goed kunnen gebruiken voor het maken van de voedselpakketten. Het ontbreekt hun vaak aan houdbare levensmiddelen, zoals rijst, pasta’s, soep, maar ook shampoo en tandpasta. Wij gaan vooral deze producten voor hun inzamelen.

voedselbank1

Ga door met lezen van "Inzamelingsactie voor de Voedselbank"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 26
Brits-Europese relatie al 1.500 jaar problematisch

DRENTHE - Op donderdagavond 4 april organiseert het Nederlands Klassiek Verbond, afdeling Assen, een lezing rond de mythische, Middeleeuwse King Arthur: wat was zijn relatie tot het Romeinse erfgoed en het Europese continent en hoe komt het dat hij ook nu weer opduikt in de deal or no deal discussies rond de Brexit?

Ga door met lezen van "King Arthur tijdens NKV-lezing in Drents Archief"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 26
DE WIJK - Afgelopen week zijn de molenaars van de Wieker Meule in De Wijk bezig geweest met het bevestigen van een metalen plaat onderaan de kap. Onder deze kap is een houten ring gemonteerd en die valt weer in een houten ring van de romp.

Ga door met lezen van "Molenaars druk met onderhoud Wieker Meule"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 26
ZUIDWOLDE – Vrijdagavond 12 april vindt in de Hervormde Kerk in Zuidwolde The Passion plaats. Deze muzikale voorstelling, vertolkt door een grote groep Zuidwoldigers, vertelt het paasverhaal - analoog aan het bekende jaarlijkse live tv-uitzending The Passion - aan de hand van bekende liederen en eigentijdse vertelling van het bijbelse verhaal. De voorstelling begint om 19.30 uur en is gratis te bezoeken. Er is een collecte voor de onkosten.

Ga door met lezen van "The Passion op 12 april in Zuidwolde "

Geplaatst door B S

Tweet This!