'

Apr 4
DE WIJK - Tijdens het hardlopen afval rapen, dat heet met een mooi woord ‘ploggen’. Het is een samenvoeging van het Zweedse ‘plocka’ dat rapen betekent en joggen. Ook in Nederland wordt deze vorm van hardlopen steeds populairder. Leden van Loopgroep Reestrunners deden gisteren ook mee aan opruimen van afval in De Wijk en omgeving. Rond 18.45 uur werd verzameld bij de Wieker Meule, waar de gele hesjes werden toegesproken door Wethouder van t Zand. Dat er nog veel zwerfafval in de omgeving ligt bleek toen de loopgroep later op de avond terug keerde. Maar liefst tachtig kilo afval werd er 'geplogd'.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 4
REGIO - Gisteren is de kat van Hannah Mussche weggelopen, hij is het laatst gezien in Dickninge, ze vermoeden dat hij in de Wijk rond loopt, hij luistert naar de naam pip. Heeft u deze gezien mail ons?

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 4
KOEKANGE - Aanstaande zaterdag stapt Harriët Zwiers uit Koekange weer op de crossmotor voor een grasbaanwedstrijd in Vries. Atlas Sport is trotse sponsor van Harriët, die al een indrukwekkende carrière gemaakt heeft in deze sport. Harriët traint al jaren bij Atlas Sport; vooral kracht- en coretraining is belangrijk om op de motor goed te kunnen presteren. Harriët doet daarom bodypump, CXWorx en kickfit bij Atlas Sport.

Ga door met lezen van "Harriët Zwiers klaar voor grasbaanrace"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 4
IJHORST - Op de morgen van eerste paasdag, zondag 21 april om 10 uur, wordt er in de Protestantse kerk van IJhorst-de Wijk een feestelijke gezinsdienst gevierd. Het thema is: Pasen een nieuw begin. Ds. Roelof Kloosterziel is voorganger en Peter van de Belt bespeelt het orgel.

Ga door met lezen van "Pasen aan de Reest"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 4
DE WIJK - 'De Bij en Wij' zo heet de tentoonstelling van de Nederlandse Bijenhouders vereniging, afdeling de Wijk e.o. die woensdagmiddag werd geopend in informatiecentrum ’t Ende. Burgemeester Roger de Groot en directeur Sonja van der Meer van Stichting Het Drentse Landschap onthulden daarbij samen een bijenkast met levende bijen.foto's: BS/weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Tentoonstelling ‘De Bij en Wij’ geopend"

Geplaatst door B S

Tweet This!