'

Apr 6
RUINERWOLD - Op zondag 7 april organiseert de Hervormde Gemeente van Ruinerwold voor het eerst in haar bestaan een 'Preek van de Leek'. Gast(s)preker is Sjoerd Ganzinga, in Ruinerwold en omgeving alom bekend als de voormalige dorpsarts, nu veel bezig op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg. Vorig jaar was hij veertig jaar in Ruinerwold actief. De dienst vindt plaats in de Bartholomeuskerk van Blijdenstein en begint om 10.00 uur.

Ga door met lezen van "'Preek van de Leek' op Blijdenstein"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 6
RUINERWOLD - Jaarlijks komen er bij de Femmigje Karsten Stichting (FKS) verzoeken binnen om een financiële bijdrage voor voorzieningen in het kader van de volksgezondheid. Femmigje Karsten, een oud-inwoonster uit Oosteinde liet bij haar overlijden in 1983 een legaat na aan het toenmalige Groene Kruis Ruinerwold. Nadat het Groene Kruis eind tachtiger jaren werd opgeschaald naar een provinciale organisatie is het geschonken legaat in een fonds gestort, waaruit het bestuur van de gevormde FKS voorzieningen in het kader van de volksgezondheid kan stimuleren en ondersteunen.


foto: BS/Weblogdewolden.nl


Ga door met lezen van "Femmigje Karsten Stichting voorziet in behoefte"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 6
RUINERWOLD - Het starten van kennismakingslessen in Tai Chi en Qi Gong in Ruinerwold is een succes geworden. Na een proefperiode van 5 weken in sporthal de Buddingehof, gaan de lessen vanaf maandag 8 april verder in de zaal de “Munnekeweer” in Ruinerwold. De enthousiaste groep kan nog uitgebreid worden.

Ga door met lezen van "Succesvolle start Tai Chi en Qi Gong in Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 6
DE WIJK - Niet alleen planten in de tuin, maar ook wilde planten schieten de grond uit. Het wildplukseizoen is van start! Bioloog en Wildplukster Olga de Lange organiseert dit voorjaar meerdere wildplukwandelingen in Drenthe in samenwerking met Het Drentse Landschap en anderen. De eerste wandelingen zijn op 14 en 22 in het Reestdal en op 27 april in de omgeving van Orvelte. Aanmelden voor deze wandelingen is verplicht. Kijk voor meer informatie op www.drentslandschap.nl of www.wildschutserve.nl onder wildplukken.
Ga door met lezen van "Wildplukseizoen weer van start"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 6
DE WIJK - De voorjaarsexpositie van Beeldenatelier Wildschutserve heet dit keer 'Bevlogen’: vogels gezien door de ogen van zes bevlogen kunstenaars. De resultaten van hun fascinatie voor vogels zijn te zien in deze gevarieerde voorjaarsexpositie die loopt van vrijdag 19 april tot en met zondag 19 mei.

Ga door met lezen van "Bevlogen kunstenaars op Wildschutserve"

Geplaatst door B S

Tweet This!