'

Mei 5
DE WOLDEN - Gemeente De Wolden wil met Maatschappelijk Verantwoord Inkopen bijdragen aan een duurzame samenleving. Hoe? Door bij het inkopen oog te hebben voor People, Planet en Profit. Dus MKB vriendelijk inkopen, waardoor lokale en regionale ondernemers diensten en producten kunnen leveren aan de gemeente en er een win-win situatie ontstaat . ‘Social return’ bij de inkoop; dat is inkopen met oog voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. En door circulair in te kopen bijdragen aan een betere planeet.

Ga door met lezen van "MKB-vriendelijker inkopen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 5
DE WIJK - Bibi de Wit uit de Wijk heeft donderdag 25 april de Drentse Kei gewonnen. Bibi studeert voor kok en is gekozen tot de beste en meest gemotiveerde leerling van het Drenthe College in Meppel. Ze loopt momenteel stage bij tweesterrenrestaurant De Groene Lantaarn.


foto: Wim Geerlings

Ga door met lezen van "Bibi de Wit verkozen tot Drentse Kei van 2019"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 5
HOOGEVEEN - Aanstaande dinsdag 7 mei organiseert het Platform Financiële Redzaamheid een kennissessie over kinderarmoede in Hoogeveen in samenwerking met Jong Hoogeveen. We zijn te gast bij de Rabobank Het Drentse Land in Hoogeveen.

Ga door met lezen van "15% van de mbo-studenten vindt dat hij/zij een financieel probleem heeft"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 5
ZUIDWOLDE - Op zaterdag 11 mei geeft muziekvereniging Woudklank haar jaarlijkse concert. Alle orkesten treden op en nemen het publiek mee in een muzikale wereldreis langs diverse steden. Het concert in de sporthal aan het Sportlaantje 2 in Zuidwolde begint om 19.30 uur. De zaal gaat open om 19.00 uur.

Ga door met lezen van "Muzikale wereldreis met jaarconcert Woudklank"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 5
DRENTHE - Van 11 mei tot en met 1 september 2019 presenteert het Drents Museum de kleine tentoonstelling De wijde wereld van Cornelis Pijnacker. Centraal staan Cornelis Pijnacker (1570-1645) en de eerste kaart van de provincie Drenthe, die Pijnacker op zijn oude dag in 1634 maakte. Mede aanleiding voor de tentoonstelling is de publicatie die in 2018 verscheen over Pijnackers leven. De tentoonstelling is een samenwerking tussen het Drents Archief en het Drents Museum. . Het boek is een uitgave van WBOOKS en kost € 24,95.

Ga door met lezen van "De wijde wereld van Cornelis Pijnacker "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 5
DE WIJK - De 4 mei herdenkingsbijeenkomst in De Wijk is zaterdagavond druk bezocht. De molen in De Wijk was het centrale verzamelpunt. Van hieruit liepen vele inwoners mee met de stille tocht naar de begraafplaats. Om 19.59 uur klonk de ‘Last Post’.


foto's BS/Weblog-dewolden.nl


Ga door met lezen van "Sfeervolle 4 mei herdenkingsbijeenkomst in De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 5
STAPHORST - Zaterdag 11 mei zijn Foto Frans Nooren, Uw Slager Buitenhuis en Boer Staphorst gezamenlijk op de parkeerplaats van Frans Nooren te vinden in Staphorst. De drie plaatselijke ondernemers organiseren samen een BBQ-dag.

Ga door met lezen van "Smokey Goodness BBQ-dag"

Geplaatst door B S

Tweet This!