'

Mei 14
DE WOLDEN - Met Buurtbemiddeling zijn mooie resultaten te behalen. In Hoogeveen is dat sinds 2006 al zichtbaar en in 2013 gingen ook in De Wolden buurtbemiddelaars aan de slag. In 2018 heeft Meppel het goede voorbeeld gevolgd en kunnen conflicten tussen buren ook daar op een laagdrempelige manier aangepakt worden.


Een goed gesprek kan gedoe voorkomen.

Ga door met lezen van "Buurtbemiddeling helpt gedoe uit de wereld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 14
RUINERWOLD - Op zondag 23 juni zet biologisch dynamisch kruidenbedrijf Het Blauwe Huis vanaf 10.00 uur haar deuren open voor het publiek. Dit jaarlijks terugkerende evenement belooft weer een mooie dag te worden voor jong en oud. Er valt van alles op het erf te beleven, zoals rondleidingen, lezingen over de biologisch-dynamische kruidenteelt, kruidenworkshops, kinderactiviteiten en natuurlijk livemuziek. Daarnaast is er ook een markt met een keur aan biologische producten. Kom langs en geniet!Ga door met lezen van "Open dag kruidenbedrijf Blauwe Huis"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 14
DE WIJK - Een daalders plekkie’ zo omschrijft Gerard van Lunzen de plaats aan het Zuiderkanaalweg 15 in De Wijk naast de brandweerkazerne. Hier staat de verbouwde boerderij van de familie met een prachtig en vrij uitzicht op de Hoogeveense Vaart.foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Eem kieken bij: Gerard en Marjan van Lunzen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 14
Gratis stamboomhelpdesk bij het Drents Archief

REGIO - Bijna iedereen is nieuwsgierig naar het verborgen verleden van zijn of haar eigen familie en stamboomonderzoek is tegenwoordig voor velen een fascinerende bezigheid. Voor de een is het een leuke, ontspannende, hobby, voor de ander een sterke historische belangstelling.

Ga door met lezen van "Weten waar je vandaan komt?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 14
DE WIJK - Belangenvereniging De Wijk is op zoek naar nieuwe bestuursleden. Het huidige bestuur heeft er nog steeds veel zin in maar het regelement zegt dat het tijd is voor nieuwe bestuursleden. Wie heeft zin om samen met ons de standpunten van de bewoners uit te dragen naar de gemeente, te zorgen dat we niet onder sneeuwen.

Ga door met lezen van "Belangenvereniging De Wijk zoekt nieuwe bestuursleden "

Geplaatst door B S

Tweet This!