'

Jun 16
K&C en VSBfonds verdelen 20.000 euro

DRENTHE - Zeven initiatieven van amateurkunstenaars in Drenthe hebben 20.000 euro gekregen uit het potje Maak het in Drenthe van K&C en VSBfonds. De vrijetijdkunstenaars kunnen nu uitvoering geven aan projecten die een impuls geven aan hun technische en artistieke ontwikkeling.


Justin Westera de zanger van Tot&Met uit Meppel krijgt een financiële bijdrage om een duet te realiseren met Zora Cock, de frontvrouw van de rockband Blackbriar uit Assen. Het duet met de titel Afstand wordt ondersteund door het klokkenspel van de Meppeller toren en het Meppeller Mannenkoor.

Arjan Linker uit Nieuw-Amsterdam, winnaar van de Drentse talentprijs 2016, krijgt een donatie voor zijn project Wereldpremière Tromboneconcert. Onderdeel van dit project is de realisering van een nieuw muziekstuk dat wordt uitgevoerd door een projectsymfonieorkest samengesteld uit gevorderde, veelal jeugdige, amateurmuzikanten. Het grootste bedrag gaat naar de audiovisuele presentatie Live Experience van amateur videokunstenaar Iris Sijbom die met de alternatieve rockband We fall Slowly uit Emmen een vj show wil realiseren.

Andere projecten die een financiële bijdrage krijgen zijn het verhalenprogramma Zomeravond in Tivoli en het workshopprogramma Schilderen vanuit natuurlijke stroming uit Assen, het muzikale project My Generation van Popkoor Emmen en het workshopprogramma van Schildergroep Annerveenschekanaal.

De beoordelingscommissie van de regeling Maak het in Drenthe heeft in totaal 20 aanvragen bekeken. Zeven aanvragen voldeden aan de criteria en kregen de goedkeuring van de commissieleden. Er ligt nu nog eens 20.000 euro klaar voor een aantal leuke plannen van amateurkunstenaars. Als de plannen bijdragen aan de ontwikkeling van de amateurkunstbeoefenaars dan kunnen initiatiefnemers voor 1 december een aanvraag indienen bij K&C, www.kcdr.nl .

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA