TokoNip, voorheen Blokker Staphorst
'

Jun 26
RUINEN - Het Drentse Heideschaap staat centraal tijdens het schaapscheerdersfeest bij bezoekerscentrum Dwingelderveld. Stichting Ruiner Schaapskudde verzorgt samen met Natuurmonumenten dit leuke evenement op zondag 2 juli tussen 11.00 en 16.00 uur. Herders geven demonstraties schapenscheren en schapendrijven, vrijwilligers laten zien wat er van wol gemaakt kan worden en een keurmeester is aanwezig om alles te vertellen over het Drentse Heideschaap. Speciaal voor de jonge bezoekers is er een leuke kinderactiviteit te doen. De entree is gratis en er is voldoende parkeergelegenheid aan de Benderse 22 in Ruinen. Meer informatie op www.natuurmonumenten.nl/bcdwingelderveld.


fotograaf: familie Den Bak.
Demonstraties
De herders geven naast de doorlopende demonstraties schapen scheren en knippen ook demonstraties schapendrijven. Om 13.00 en 14.00 uur laat de herder zien hoe de hond de kudde manoeuvreert door het publiek. Het is een prachtig schouwspel tussen hond en herder. Deze demonstraties vinden plaats in de schapenweide bij het bezoekerscentrum.

Kampioenskeuring
Tijdens het schaapscheerdersfeest kunnen bezoekers ook zelf schapen keuren. De keurmeester laat een aantal schapen in de zogenaamde kraal lopen en bezoekers mogen zelf hun favoriet kiezen. Om 13.30 uur vindt de keuring plaats en de winnaar krijgt een leuke prijs overhandigd.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA