'

Jun 18
REGIO - Jaarlijks worden er in Nederland zo’n 16.000 mensen getroffen door een hartstilstand. Dit gebeurt ook in onze eigen gemeente. Gelukkig zijn er in Nederland ook ongeveer 105.300 burgerhulpverleners die klaar staan om eerste hulp te verlenen bij een hartstilstand.
Eerste hulp door burgerhulpverleners

Wanneer er 112 gebeld is, worden er naast ambulances en politie, ook burgers gewaarschuwd die zich aangesloten hebben bij HartslagNu. Deze burgerhulpverleners wonen of werken bij u in de buurt en zijn vaak als eerste ter plaatse om te helpen met de reanimatie.

AED

In een aantal gevallen van de meldingen berust de hartstilstand op een ernstige ritmestoornis die verholpen kan worden met een schok, afgegeven door een Automatische Externe Defibrillator (AED). Een AED redt levens. Via de 112-meldkamer krijgen een aantal burgerhulpverleners een sms met de plek waar zij een AED op kunnen halen. In heel Nederland zijn er ongeveer 9500 AED’s beschikbaar.

In De Wolden is een grote groep burgerhulpverleners. Daar kunnen we trots op zijn (meer is natuurlijk altijd welkom). Helaas zijn er nauwelijks AED’s aangemeld bij HartslagNu. Dat betekent dat deze AED’s door de meldkamer niet ingezet kunnen worden bij een reanimatie.

HartslagNu.nl

Hoe zit het dan met al de AED’s die wij nu al zien in het dorp? Deze moeten nog aangemeld worden bij HartslagNu. Daarom deze oproep: Meldt uw AED aan via www.hartslagnu.nl. Op deze site staat hoe u de AED aan kunt melden en hoe u de AED gebruiksklaar houdt. Er zijn gebieden in Nederland waar de overlevingskans bij een hartstilstand is toegenomen van ongeveer 5% naar ruim 20% dankzij de beschikbaarheid en het gebruik van een AED.

Voor meer informatie, kijk op www.hartslagnu.nl of mail met info@hartslagnu.nl. Ook kunt u bellen met de helpdesk via 088-0330245 (tijdens kantooruren). Alvast bedankt namens alle inwoners!

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA