'

Jun 19
RUINERWOLD - Afgelopen zaterdagavond was er al weer de 6e wedstrijd uit de competitie voor de mannen van TTV de Kastelein. Dit keer mooi dicht bij huis, de wedstrijd werd namelijk gehouden in Wapse. De plaatselijke touwtrekvereniging aldaar, tekende voor de organisatie en wist op deze avond zelfs met 2 teams aan te treden.Maar helaas moesten de teams van Vriezenveen afzeggen voor deze avond wegens andere verplichtingen. Zij deden overdag nl. mee met het Nederlands kampioenschap in Bentelo en konden daardoor jammer genoeg niet op tijd aanwezig zijn in Wapse. En daarmee was er 1 grote concurrent minder voor de dagzege. En misschien zelfs wel voor de gehele competitie. Het 1e team van Vriezenveen in nl. de laatste jaren steeds de grootste concurrent gebleken van het 1e team van Ruinerwold. Maar dat het ondanks het afzeggen van Vriezenveen, geen makkelijke avond zou worden, bleek later.. De “middenmoot” van de competitie blijkt namelijk steeds beter partij te kunnen geven , en ook de onderlinge duels zijn vaak zeer spannend met wisselende uitslagen. De omstandigheden waren pittig te noemen (was erg warm) en het terrein was, vooral in het begin, erg hard. Maar gelukkig telde dit natuurlijk voor alle teams, maar het was wel even wennen.

Tot die middenmoot behoort ook zeker het 2e team van TTV de Kastelein. Dit team heeft zelfs nog zicht op een 3e plek in de eindstand in de competitie. Met name dit 2e team was dus met grootse plannen naar Wapse getogen. En dat bleek!! Zij gingen zeer voortvarend van start en wisten hun eerste 6 wedstrijden te winnen. Ondanks het vroeg uitvallen van Marco door een blessure, dus een flitsende start. Pas in de zevende wedstrijd lieten ze voor het eerst een puntje liggen door een gelijkspel tegen de Woaghalzen uit Oosterhesselen. Hoogtepunt van de avond was wel het onderlinge treffen van de beide teams uit Ruinerwold. Dit werd een ware thriller en een zeer zware wedstrijd waarbij beide teams tot het uiterste gingen.. Maar voor het eerst in de competitie wist het tweede team de beide trekbeurten te winnen van het eerste team. Een puike prestatie dat nog geen enkel ander team dit jaar wist te behalen. Maar dat dit wel enorm veel kracht had gekost bleek tijdens de laatste wedstrijd van de avond, waarbij het 2e team zich de meerdere moest erkennen in het team van de Roppers uit Dalerpeel.

Dit was wel even jammer want een gelijkspel had volstaan voor de dagwinst. Maar deze winst van de avond ging uiteindelijk toch naar het 1e team van Ruinerwold, met 1 puntje meer behaald dan het 2e team. Het eerste team had zich dus goed hersteld van de gevoelige nederlaag en ging aan de haal met de dagzege. Tevens is er nu, door een nul-score van de grootste concurrent, een goede stap gezet richting het behalen van het kampioenschap. Maar er volgen natuurlijk nog wel 4 wedstrijden waarbij ze zich geen uitglijders kunnen veroorloven. Dus met een eerste en een tweede plek was dit een zeer succesvolle avond. Dit werd dan ook gevierd met een welverdiend biertje na afloop.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA