'

Jun 23
ECHTEN - Meer dan tien organisaties hebben de handen ineengeslagen om op 7 oktober voor het eerst een Nationale Ouderendag in de gemeente De Wolden te houden. Als locatie is gekozen voor De Molenhoeve in Echten, die overigens net binnen de gemeentegrenzen van Hoogeveen valt.
Op deze eerste zaterdag van oktober staat de hele Molenhoeve in het teken van de ouderen, met niet alleen tientallen stands van bij ouderen betrokken organisaties, maar ook workshops, demonstraties en optredens van koren en orkesten. Voor deze activiteit is een aparte stichting opgericht, wat impliceert dat het een jaarlijks terugkerend evenement moet worden. Klaas Schaafsma uit Zuidwolde werd vorig jaar gebeld door Janny Schuring van Welzijn De Wolden met de vraag of het geen idee was om in 2017 eens iets te organiseren. In januari vond de eerste vergadering plaats met zo’n vijftien personen. De organisaties die er vanaf dat moment bij betrokken zijn geraakt, zijn stichting ZZWD, Icare, Welzijn De Wolden, Treant Zorggroep, Zorggroep Noorderboog, de ZorgZaak, de Berkenhof, de ouderenbonden, Vrouwen van Nu, zusterkring Ruinen en vrijwillige ouderenbestuur de Wijk.

‘Er zijn zo’n zesduizend ouderen in De Wolden, mensen van 55-plus. Tweeduizend inwoners zijn zelfs tachtig jaar of ouder. Als tien procent van de ouderen komt, kunnen er wel zeshonderd bezoekers komen’, weet Schaafsma.

Er worden verschillende workshops gehouden, steeds in de ochtend en de middag. Het gaat dan om onder meer bloemschikken, sieraden maken en creatief met papier werken, verder is Notariaat Varekamp aanwezig en is er een lezing van Voet-In. Een optreden van het Drents Seniorenorkest staat al vast, er worden nog andere muzikale groepen benaderd. Tevens wordt een historische film vertoond. Er komt ook een wensboom. Ouderen die zelf geen vervoer hebben, kunnen gehaald en gebracht worden. Geïnteresseerden voor een stand kunnen zich bij haar melden via j.vliegenthart@icare.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA