'

Aug 5
RUINEN - Een nieuw kamermuziekfestival op 35 bijzondere locaties, waaronder bij de schaapskooi in Lhee en bij Bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen. Op 6, 7 en 8 oktober organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) voor het eerst het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten.

Tijdens dit weekend kun je door heel Nederland in 35 gebouwen van Natuurmonumenten, waaronder ook in de schaapskooi Lhee en bezoekerscentrum Dwingelderveld genieten van kamermuziek. Bij de schaapskooi spelen topmusici Marion Schaap & Peter Constant met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. De muziek van Z.o.o. Guitar Duo brengt het verhaal achter dit bijzondere gebouw tot leven. Voorafgaand aan het concert vertelt de schaapherder over de schaapskooi, zijn schapen en het werken met zijn hond.
In bezoekerscentrum Dwingelderveld genieten bezoekers twee avonden van kamermuziek uitgevoerd door verschillende topmusici. Op vrijdag 6 oktober speelt het pianoduo Riëtte Olthof en Marte Gerritsma. Zaterdag 7 oktober laten Lies Braakman en Danna Paternotte de piano- en vioolklanken klinken in het bezoekerscentrum. Voorafgaand aan de concerten wandel je door de tuin van het bezoekerscentrum, verlicht door kaarsen.

Muziek op unieke locaties
Niet alleen de kleinschaligheid van de concerten maar vooral de locaties in de natuur spelen een belangrijke rol in de succesformule van dit nieuwe festival. Concerten worden gegeven in forten, kastelen, boerderijen, landhuizen en zelfs in een schaapskooi. Unieke objecten die vaak op een fascinerende manier verweven zijn met het landschap. “Natuurmonumenten doet méér dan alleen natuur beschermen. Ons cultureel erfgoed versterkt de beleving van de natuur en andersom”, zegt Marc van den Tweel, directeur van Natuurmonumenten. “Tijdens dit muziekweekend openen we ook de deuren van gebouwen die normaal niet toegankelijk zijn.”

Bijzondere muziekinstrumenten
Het NMF bezit een hoogstaande collectie instrumenten en stelt deze ter beschikking aan professionele musici. Ook muziekstudenten en topsolisten die de allerbeste instrumenten nodig hebben, krijgen hulp van het NMF. Daarnaast zorgt het NMF dat belangrijke instrumenten (ook cultureel erfgoed!) behouden blijven voor ons land. “Ik ben er trots op dat wij samen met Natuurmonumenten zulke mooie concerten gaan organiseren”, zegt Marcel Schopman, directeur van het NMF. “Waar wij ons inzetten voor het behoud en bespelen van klassieke muziekinstrumenten, zet Natuurmonumenten zich naast natuur ook in voor het behoud van prachtige historische locaties. Door de samenwerking versterken één van de grootste monumenteneigenaren van Nederland en één van de grootste muziekinstrumentenfondsen ter wereld elkaars werk.”

Fascinerende concerten
De musici van het NMF spelen in de gebouwen van Natuurmonumenten tijdens dit nieuwe festival. Bij elk concert bestaat de mogelijkheid het gebouw en/of de omgeving voor of na het concert te bekijken. Dat maakt deze concerten veel méér dan “gewoon” een concert.

Muziek in de buurt
Op zondag 8 oktober om 10.00 uur openen de deuren van de schaapskooi in Lhee. De deuren van bezoekerscentrum Dwingelderveld openen op vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober om 19.00 uur.
Kaarten zijn te koop op www.natuurmonumenten.nl/dwingelderveld

Bekijk het complete overzicht op: www.natuurmonumenten.nl/kamermuziekfestival

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA