'

Aug 16
RUINEN - Het Runerfeest barst donderdag 24 augustus weer los op het feestterrein aan de Kaamp in Ruinen. Tot en met zondag 27 augustus is er een gevarieerd programma in en rond de feesttent. Hoogtepunten worden onder andere de optocht van versierde wagens en de vrijdagavond met liefst vier bands.
Het programma van ‘t Runerfeest begint traditiegetrouw op de donderdagavond met klaverjassen, jokeren en pokeren. Dit jaar is er voor het eerst dus ook een koppeldarttoernooi. De vrijdagmiddag is voor de basisschooljeugd in Ruinen. Om 14.30 uur is er voor de allerkleinsten tot en met groep 4 van de basisschoolleerlingen een voorstelling van clown en jongleur Kiko in de feesttent en kunnen de kinderen zich laten schminken. Daarna heeft de jeugd tussen 15.30 en 16.00 uur gratis toegang in alle draaiende attracties op de kermis. Rune gaat op de vrijdagavond rocken met liefst vier bands. De Vereniging voor Volksvermaken Ruinen heeft voor deze avond de bands Always Sunday, Traffic Jam, Dirty Dog en De Wethouders ‘gestrikt’. Deze vier bands, met onder andere Ruiners en oud-Ruiners, spelen op twee podia in de tent en gaan Rock’n in Rune.

Op zaterdagmorgen gaat het feest om 9.00 uur verder met keuring van versierde wagens en loopgroepen op de Brink, gevolgd door de optocht door het dorp. ‘s Middags is er in de feesttent muziek van de band For3all en worden de prijzen uitgereikt voor de versierde straten, bogen, wagens en loopgroepen. Op zaterdagavond treedt vanaf 21.00 uur de band The Euro’s op. Samen met Ruiner DJ Bart Zegeren maken zij er dan een feestje van.

De zondag begint ‘s morgens om 10.00 uur met een optreden van Die Neue Oberkrainer, een traditionele folkgroep van zes muzikanten. Zondagmiddag is het tijd voor de talentenshow ‘Hef Rune Talent?!’ en kunnen zowel de kinderen als volwassenen hun talenten laten zien. Het Runer feest wordt vanaf 17.00 uur afgesloten door de band KaramBAM en DJ Jeroen Gras.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA