'

Sep 4
DRENTHE - De 18 basisscholen van de Christelijke Onderwijsgroep in Drenthe zijn vandaag weer begonnen. De ontwikkelingen hebben de afgelopen zomer niet stilgestaan. Zo start de onderwijsgroep vanaf vandaag met kinderopvang op drie nieuwe locaties in Assen en één in Zuidlaren, worden scholen omgevormd naar Kindcentra en zijn de fusiebesprekingen met onderwijsgroep CONOD in volle gang. Ook de formatiebesprekingen in politiek Den Haag worden nauw gevolgd. Bij al deze ontwikkelingen staat voor COG Drenthe een ding voorop: het welzijn, de veiligheid en de ontwikkeling van onze kinderen.

Uitbreiding kinderopvang locaties COG Drenthe breidt het aantal kinderopvang locaties vanaf 4 september uit van zes naar tien locaties. Het gaat om basisscholen de Borg, de Scharmhof en de Kloostertuin. Daarnaast wordt ook op Kindcentrum de Tol in Zuidlaren in samenwerking met CONOD kinderopvang aangeboden voor kinderen van 4 tot 13 jaar. COG Drenthe Kinderopvang verzorgt de organisatie van de opvang, vanuit de reeds bestaande samenwerking tussen CONOD en COG Drenthe.

Onderwijs en opvang op één locatie COG Drenthe is bezig om al haar scholen om te vormen naar zogenoemde Kindcentra, waarbij onderwijs, opvang en voorschoolse voorzieningen (o.a. peuterspeelzalen) op dezelfde locatie zitten. De onderwijsgroep gelooft dat deze manier van werken (één plek, één team en één visie) bijdraagt aan de stabiliteit voor kinderen en duidelijkheid voor ouders. Vanaf 1 januari biedt COGG Drenthe ook standaard peuteropvang aan op al haar Kindcentra in Assen. In de periode van september tot januari biedt COG Drenthe, als voorloper op de peuteropvang, de mogelijkheid tot een peuterarrangement binnen de kinderdagopvang op de nieuwe Kindcentra De Scharmhof, De Borg en De Kloostertuin. Kijk voor meer informatie op www.cogdrenthe.nl.

NPO Radio 1 te gast bij CBS het Kompas Onder het motto ‘NPO Radio 1 bij de les’ is de publieke radiozender op maandag 4 september een dag lang te gast bij CBS Het Kompas in Assen. Een verslaggever gaat bij personeel, leerlingen, ouders en andere voorbijgangers actief op zoek naar ideeën om het onderwijs beter te maken. Die ideeën worden online verzameld op nporadio1.nl/bijdeles.
Samenwerkingsschool Veenhuizen Op 4 september opent ook samenwerkingsschool Speel en Leer in Veenhuizen haar deuren. Deze school is ontstaan uit de fusie tussen de Openbare basisschool De Vlinderhof en Christelijke basisschool De VeenSter. De leerlingen worden eerst nog gehuisvest in het gebouw van De Vlinderhof. Het bestuur van Kindcentrum Speel en Leer is met de gemeente Noordenveld in gesprek over de nieuwbouw naast de gymzaal aan de Kerklaan.
Zorgen over toekomst primair onderwijs De toekomst van het primaire onderwijs staat steeds meer onder druk. Ook de medewerkers van COG Drenthe Onderwijs maken zich zorgen over de toekomst van dit mooie vak. Niks doen is wat COG Drenthe betreft geen optie. Albert Velthuis, voorzitter College van Bestuur: ‘’voor het welbevinden van onze kinderen en leerkrachten zullen wij ook dit schooljaar signalen af blijven geven richting de politiek in Den Haag. Wij zijn trots op ons vakgebied, maar het is tijd dat politiek Den Haag inziet dat er veranderingen nodig zijn om goed onderwijs te kunnen blijven garanderen’’.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA