'

Sep 30
RUINERWOLD - Zelf je stoofperen plukken? Dat kan in Ruinerwold op de eerste zaterdag van oktober. Vanaf 09.00 uur vertrekt de veilingmeester ter hoogte van Dokter Larijweg nr. 1 voor zijn tocht langs de 7 km lange weg met perenbomen. Zo’n 1100 perenbomen van oude rassen staan te wachten tot ze van hun vruchten worden ontdaan. Je kunt bieden op een boom ( ze worden per opbod verkocht ) waarna je de hele dag de tijd hebt om, gewapend met ladders, harken en zeilen de peertjes uit de boom te krijgen.

Niet alleen perenplukkers kunnen die dag in Ruinerwold terecht, ook voor niet-plukkers is er genoeg te beleven. Op een 7 tal locaties aan de Dokter Larijweg is er van alles te zien en te proeven. Er zijn o.a. leuke kraampjes met landelijke producten. Voor de kinderen is er een speciaal kindererf met een kinderrommelmarkt, studenten van het AOC Terra staan er met een stand met verschillende (klein)dieren, er is een springkussen, een ranja koe en je kunt onder begeleiding een ritje op een pony maken.
Als extra attractie is er een valkenier aanwezig in het weiland t/o huisnummer 153. Hij zal in een tweetal demonstraties laten zien hoe roofvogels en uilen vliegen en jagen. Bij de informatiestand kun je van alles te weten komen over deze fascinerende dieren.

Ook aan het vervoer is gedacht. Het is mogelijk met de “Heen en Peer” (paardentram) en een busje langs alle erven te gaan. Op- en afstappen wanneer je maar wilt. Deze dienst is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld!

De veiling van de peren begint om 09.00 uur. De activiteiten op de erven begint om 11.00 uur tot ca. 17.00 uur.
Informatie: info@karstenhoeve.nl of telefonisch: 0522-481447.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA