'

Sep 30
Raadsleden geven les op vijf basisscholen

ZUIDWOLDE - Leerlingen van groep 8 van vijf basisscholen en raadsleden uit De Wolden maken zich gezamenlijk op voor de vijfde Kindergemeenteraad. Raadsleden komen langs op vijf basisscholen om les te geven over politiek. De raadsleden, die optreden als fractiecoaches voor de deelnemende kinderen, vertellen over de lokale democratie. Daarnaast geven zij de ‘fracties’ handige tips voor het maken van hun voorstel voor de Kindergemeenteraad.
Winnen Het winnende voorstel wordt door de klas uitgevoerd. Hiervoor heeft de gemeente €750,-beschikbaar gesteld. De Kindergemeenteraadsvergadering wordt donderdag 12 oktober om 19.00 uur gehouden in de raadzaal in het gemeentehuis in Zuidwolde. Evenals bij de echte raad is ook deze kinderraadsvergadering openbaar.

Maandagmorgen 2 oktober brengen de leerlingen van de vijf scholen een bezoek aan het gemeentehuis. Zij krijgen een presentatie van de griffie in de raadzaal en bezoeken de burgemeester in zijn kamer.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA