'

Sep 28
DE WOLDEN - Basisschoolkinderen uit de gemeenten De Wolden en Hoogeveen kunnen de komende drie jaar genieten van Smaaklessen. Tijdens deze lessen staat het beleven van voedsel centraal.Proeven, ruiken, horen, voelen en kijken - alle zintuigen komen aan bod tijdens de lessen. Uiteraard staat gezond eten hierbij voorop. De Smaaklessen worden gesponsord door Rabobank Zuidwest-Drenthe. Woensdag 13 september werd de overeenkomst ondertekend door Hans van der Werff, directeur van Rabobank Zuidwest-Drenthe en wethouders Mirjam Pauwels (De Wolden) en Erik Giethoorn (Hoogeveen).

Beide wethouders en Leoni Pleiter, sportfunctionaris, zijn erg enthousiast over de samenwerking tussen de gemeentes en de Rabobank: ”Op het gebied van eten en drinken is er nog zoveel te leren voor de kinderen. Er is zoveel te kiezen, ook voor de ouders. Een appel of koek mee naar school? Cola of water? Door middel van de Smaaklessen wordt de nieuwsgierigheid en interesse van kinderen naar hun eten opgewekt. Weten waar je eten vandaan komt helpt om bewuste, gezonde keuzes te maken. Dit programma draagt ook bij aan het Actieplan Sport en Bewegen en het sportstimuleringsbeleid van de gemeente”. Elk schooljaar nemen minimaal vijf basisscholen uit gemeente De Wolden deel aan de Smaaklessen en tien basisscholen uit de gemeente Hoogeveen.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA