'

Okt 11
ZUIDWOLDE - De vergadering van de Kindergemeenteraad is donderdag 12 oktober vanaf 19.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis in Zuidwolde. In de Kindergemeenteraad gaan leerlingen van vijf basisscholen in De Wolden met elkaar in debat over hun gemaakte voorstellen:
• Obs Het Groene Hart (Zuidwolde) stelt voor een slaapfeest te organiseren;
• Obs De Bosrand (Kerkenveld) wil een verloting om geld in te zamelen voor de Voedselbank;
• Obs ’t Echtenest (Echten) zet in op het organiseren van een Modderrun voor WNF;
• Obs De Dissel (Ruinerwold) stelt voor een luchtkussen te kopen voor alle scholen in De Wolden;
• Obs De Rozebottel (Koekange) wil een Sponsorzeskamp organiseren voor het goede doel.

Het winnende voorstel wordt uitgevoerd. De gemeente heeft hiervoor € 750,- beschikbaar gesteld.

Voorbereiding op school
De leerlingen zijn goed voorbereid. Op school hebben ze een lespakket gevolgd over lokale politiek. Raadsleden (fractiecoaches tijdens de Kindergemeenteraad) kwamen op bezoek in de klas om te vertellen over hun werk als raadslid. De raadsleden die dit jaar optreden als fractiecoach zijn: Gerrie Hempen-Prent (Gb), Henny Scheper-Beijering (VVD), Mark Turksma (PvdA), Albert Haar (D66) en Jaap Wiechers (CU).

Voorbereiding in het gemeentehuis
Vorige week hebben de leerlingen een bezoek gebracht aan het gemeentehuis. Burgemeester Roger de Groot heeft de leerlingen zijn werkkamer laten zien en verteld over zijn functie als voorzitter van de raad en zijn andere taken Raadsgriffier Josee Gehrke legde uit wie waar zit in de raadzaal en hoe een raadsvergadering verloopt. Ook mochten de kinderen even zitten op een raadszetel, spreken in de microfoon, en ervaren hoe het is om in beeld te komen.

Kijk live mee!
De Kindergemeenteraad is live te volgen via dewolden.nl/gemeenteraad. Ook Streektv zendt de kindergemeenteraad live uit, via Ziggo (kanaal 44), KPN (kanaal 1406), CAI tv (kanaal 69) en via internet (streektv.nl).

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA