'

Okt 21
DRENTHE - Op zaterdag 4 november vindt de jaarlijkse Natuurwerkdag plaats op 57 locaties in Drenthe. Op deze dag steken jong en oud hun handen uit de mouwen voor de natuur en het landschap. Samen met anderen snoeien, jonge bomen en struiken verwijderen of een wandelpad opknappen. Ook in de gemeente De Wolden wordt gewerkt. Nuttig en vooral heel gezellig! Helpt u ook mee?

Ruwe berk
De Natuurwerkdag is uitgegroeid tot de grootste én gezelligste vrijwilligersactie in het groen. Vorig jaar werd alleen in Drenthe op 54 locaties gewerkt. Kijk op www.natuurwerkdag.nl voor een locatie bij u in de buurt en om u direct aan te melden. Op een aantal locaties worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin kan meedoen.

Landschap kan niet zonder vrijwilligers
Al het werk dat wordt verzet op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur en landschap. Samen aan het werk voor de jeneverbes, de ringslang, een nestelplek voor vogels maken of de karakteristieke knotbomenrij onderhouden. Zorg voor landschap zoals onderhoud aan (knot)bomen, hagen, boomgaarden en houtwallen is steeds meer in vrijwilligershanden. Dankzij hen kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Nederlandse landschap.

Aan het werk in de gemeente De Wolden
In de gemeente De Wolden wordt op zes locaties gewerkt. Namelijk op heideterrein Zuidwolde, Nationaal Park Dwingelerveld, het Kraaienbos in Echten, in Drogteropslagen, in Koekangerveld en een heideterrein in Echten. Op deze locaties worden bomen en struiken gesnoeid, jonge begroeiing wordt verwijderd en singels onderhouden. Voor de precieze werkzaamheden, de werktijden en detailinformatie over deze en de andere locaties kunt u terecht op www.natuurwerkdag.nl.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA