'

Okt 20
DE WOLDEN - Dit najaar wordt de cursus “Vallen Verleden Tijd” weer aangeboden, mede ondersteund vanuit gemeente De Wolden! Deze is speciaal bedoeld voor mensen woonachtig in gemeente De Wolden, van 65 jaar en ouder die ooit een valpartij hebben meegemaakt en/ of bang zijn om te vallen.

Een aantal jaren geleden heeft de St. Maartenskliniek in Nijmegen een wetenschappelijk goed onderbouwd valpreventie project opgezet, genaamd “Vallen Verleden Tijd”. De kans op valpartijen onder senioren lijkt aanzienlijk af te nemen als men een valpreventie cursus als deze volgt. Deelnemers krijgen vaak meer zelfvertrouwen en hebben minder angst om te vallen.

De cursus wordt gegeven door Bernard Boensma en Sarieta Oldenburger van Fysiotherapie Ruinerwold en vindt plaats in de Buddingehof te Ruinerwold. Er zijn 3 pijlers tijdens de cursus, te weten: oefenen met een obstakel parcours, sport & spel en oefenen met vallen op dikke matten. Tijdens het parcours wordt een aantal situaties uit het dagelijks leven nagebootst, die zowel binnen- als buitenshuis voorkomen. Ook oefenen we met vallen en opstaan m.b.v. dikke valmatten: hoe doe je dat, waar moet je op letten? En tijdens sport & spel oefenen we het omgaan met dubbeltaken en het maken van betere keuzes. Een belangrijk effect bij deze activiteiten, is gebleken, dat mensen minder angstig worden en daardoor minder gespannen gaan bewegen, waardoor de valkans afneemt.

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten op de donderdag middag van 13.30-15.00 uur. De eerste bijeenkomst is op 16 november. Kosten voor de hele cursus bedragen € 65,-- per deelnemer. Minimum aantal deelnemers 12 personen (max. 18).

Heeft u belangstelling om deel te nemen aan deze cursus? U kunt zich aanmelden bij Fysiotherapie Ruinerwold op info@fysiotherapieruinerwold.nl of telefonisch via 0522-481804.
Cursus data
• Do 16 november intake (locatie: Gezondheidscentrum Ruinerwold, na 13.00 uur)
• Do 23 november 1e training (locatie: Buddingehof, Ruinerwold)
• Do 30 november 2e training (idem)
• Do 14 december 3e training (idem)
• Do 11 januari 4e training (idem)
• Do 18 januari 5e training (idem)
• Do 25 januari 6e training (idem)
• Do 8 februari evaluatie (locatie: Gezondheidscentrum Ruinerwold, na 13.00 uur)

 De cursus is niet in delen te volgen, geen inhaallessen.
 Wij adviseren u makkelijk zittende kleding te dragen en schoeisel wat geschikt is om binnen te gebruiken (zoals bijv. binnensportschoenen). Ook kan het handig zijn om en handdoek mee te nemen en een flesje water.


Namens Fysiotherapie Ruinerwold,

Bernard Boensma & Sarieta Oldenburger

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA