'

Dec 12
RUINEN - Onlangs is in Ruinen een nieuwe vrijwilligersgroep gestart onder de naam ‘Landschapsbrigade Ruinen’. De groep met zes enthousiaste vrijwilligers gaat de komende maanden geregeld aan de slag met het onderhouden en opknappen van de natuur en het landschap rondom Ruinen. Hierbij kunnen ze nog wat hulp gebruiken! Wilt u de handen uit de mouwen steken en u aansluiten bij de groep? Neem dan contact op met Stefan Pronk van Landschapsbeheer Drenthe.

Op zaterdag 25 november heeft de Landschapsbrigade hun eerste werkochtend gehad. Rondom de molen ‘de Zaandplatte’ is een start gemaakt met het dunnen van een houtwal en het snoeien van Amerikaanse vogelkers. Dit moet zorgen voor meer variatie in de beplanting, waardoor uiteindelijk meer plant- en diersoorten een plekje zullen vinden. “Ook de molenaars zijn erg blij met de hulp van de brigade”, aldus Jan Mansier, molenaar van de Zaandplatte. Door de struiken regelmatig terug te snoeien blijven ze compact en kan de molen voldoende wind blijven vangen.

De komende maanden zal de vrijwilligersgroep meer klussen op gaan pakken. Denk hierbij aan het opknappen van een heideveld bij de Benderse en het onderhouden van de esrandbosjes bij Hees. Landschapsbeheer Drenthe begeleidt de groep bij deze activiteiten en zorgt voor het benodigde gereedschap.

Versterking gevraagd
De vrijwilligersgroep bestaat op dit moment uit zes inwoners uit Ruinen. Vele handen maken licht werk. Dus lijkt het u ook leuk om actief aan de slag te gaan in de natuur rondom het dorp? Gezellig met elkaar nuttig werk doen en uw sociale netwerk uitbreiden? Voor meer informatie en om u aan te melden kunt u contact opnemen met Stefan Pronk, vrijwilligercoördinator van Landschapsbeheer Drenthe via s.pronk@lbdrenthe.nl of 06-50744116.

De ondersteuning van het vrijwilligerswerk wordt mogelijk gemaakt door de provincie Drenthe, de gemeente De Wolden en de Nationale Postcode Loterij.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA