'

Dec 12
REGIO - Mooi Wark trekt de aanvraag van een faillissement van boekingskantoor Holties in Ruinen. Het boekingskantoor heeft vlak voor de zitting 100.000 euro betaald aan de Drentse band, CD Hal Ruinen, EKO Geluid & Licht Techniek en Buma. Holties zou tienduizenden euro’s verschuldigd zijn aan de vier partijen. De eisers dienden begin november een faillissementsaanvraag in van boekingskantoor Holties. Bron: RTV Drenthe
'Negen maanden wacht je erop'
De rechter in Assen zou zich vanochtend buigen over dit faillissementsverzoek. Bassist William Bossong liet voor de zitting in de rechtbank in Assen weten dat Holties vlak voor de zitting een ton had overgemaakt aan de vier partijen. "Ongelofelijk, hè? Negen maanden wacht je erop en nu kan het opeens wel betaald worden."

Nalatig met uitbetalen
Het boekingskantoor uit Ruinen incasseerde het geld dat betaald werd voor optredens van Mooi Wark. De twee partijen hadden daar afspraken over, maar begin november bleek dat Holties nalatig zou zijn geweest met het uitbetalen van de gages. Mooi Wark claimde dat de band nog zo’n 30.000 euro moest krijgen voor optredens in augustus en september.

EKO Geluid & Licht Techniek claimde begin november meer dan 50.000 euro. CD Hal Ruinen en Buma eisten elk ruim 7.000 euro van Holties.

In augustus stonden Mooi Wark en Holties ook al tegenover elkaar in de rechtbank. Die zaak ging ook over achterstallige betalingen. De advocaat van de band zei destijds dat Mooi Wark financieel aan de rand van de afgrond stond. De rechter oordeelde dat Mooi Wark een flinke som geld moest krijgen van het boekingskantoor.

Er loopt nog wel een bodemprocedure van Mooi Wark tegen Holties over het geld van een eerder financieel conflict.


Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA