'

Jan 10
DE WOLDEN - Burgemeester Roger de Groot reikte gisteravond ‘t Raspaard De Wolden uit aan de organisatie van de Ouderendag De Wolden. Dit gebeurde tijdens de Nieuwjaarsontmoeting.
Ouderendag De Wolden
Tien verschillende (maatschappelijke) organisaties uit De Wolden hebben zich ingezet om op 7 oktober 2017 een eerste Ouderendag De Wolden te organiseren. Alle organisaties hebben een link met ouderen en vinden het belangrijk dat er speciale activiteiten voor hen worden georganiseerd. Zij hebben de handen ineen geslagen en de Ouderendag mogelijk gemaakt.

Alle dorpen in De Wolden zijn hierbij betrokken, door de speciale wensboom die in alle dorpshuizen stond. Ouderen mochten hier hun wens in hangen. Meer dan 700 ouderen bezochten de Ouderendag; een dag vol optredens, workshops, demonstraties, lezingen en historische films.

Het college van burgemeester en wethouders vindt het een prestatie van formaat:
de ‘Ouderendag De Wolden’ heeft veel van onze oudere inwoners een mooie dag bezorgd. Veel verschillende organisaties die in alle dorpen het maatschappelijk gesprek op gang hebben gebracht. Zelfstandig, zonder hulp van de gemeente.

‘t Raspaard gemeente De Wolden is een wisseltrofee voor een initiatief van en voor inwoners van De Wolden. Burgemeester Roger de Groot lanceerde dit idee tijdens zijn nieuwjaarsrede in 2015: “Het is een eretitel voor een initiatief uit De Wolden, dat we graag in het zonnetje willen zetten. Ik werd geïnspireerd door de vele initiatieven die onze inwoners nemen om een bijdrage te leveren aan het prettige leefklimaat in onze gemeente.”

Bert Denneman van Beeldenatelier de Wildschutserve bij de Wijk heeft ‘t Raspaard ontworpen en gemaakt.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA