'

Jan 12
DE WOLDEN - U hebt het misschien al ergens gelezen of gehoord: gemeente De Wolden is genomineerd voor de verkiezing ‘Best Bestuurde decentrale overheid’ van Nederland! Deze verkiezing wordt jaarlijks gehouden door Binnenlands Bestuur, een tijdschrift voor de lokale en regionale overheid.
In deze verkiezing zijn bestuurders genomineerd in vier categorieën; Beste Lokale Bestuurder, Beste Bestuurder van een kleine gemeente (minder dan 35.000 inwoners), Beste Bestuurder jonger dan 40 en dus de Beste Bestuurde decentrale overheid.

De Wolden staat in het rijtje met gemeente Zwolle, gemeente Utrecht, provincie Noord-Brabant en Waterschap Vallei en Veluwe.

Motivatie

De Wolden is genomineerd omdat: “gemeente De Wolden laat zien hoe het ook kan: nieuw en oud gaan hier hand in hand. Geen bureaucratische wet- en regelgeving maar snelle procedures voor burgers. Ruimte voor bestaande én nieuwe initiatieven vanuit de samenleving. Goed georganiseerde zorg- en participatietrajecten én maatwerk. Enkele voorbeelden die door respondenten worden aangedragen om hun nominatie te onderstrepen. De Wolden weet innovatief te zijn zonder de voordelen van een kleine gemeenschap te verliezen.”

Trots

We zijn als gemeente best trots op deze nominatie! Natuurlijk doen wij het ‘besturen’ van De Wolden niet alleen, maar samen met onze collega’s, de gemeenteraad en u als inwoner/ondernemer! En de manier waarop we dit doen, valt blijkbaar op. Een compliment aan u en onszelf waard!

Initiatiefrijk De Wolden

Inwoners en ondernemers van De Wolden komen vaak zelf met initiatieven. Samen met ons werkt u mee aan het verbeteren van de leefomgeving in onze mooie gemeente. Hier zijn wij blij mee: actief en betrokken!

De formule van Initiatiefrijk De Wolden is daar een goed voorbeeld van: mooie initiatieven, grote betrokkenheid door inwoners en ondernemers en daardoor verbetert de leefbaarheid.

2017 heeft ons een aantal mooie voorbeelden van samenwerking tussen inwoners en de gemeente gegeven. Bijvoorbeeld het succes van de zelfstandige zwembaden, de start van DeWoldenVervoert, het binnenhalen van het EK Young Riders door CH De Wolden in 2019 en de kindergemeenteraad.

U kunt ook stemmen!

We willen natuurlijk zo hoog mogelijk in deze verkiezing eindigen, dus we kunnen uw stem goed gebruiken! U kunt nog stemmen tot en met maandag 15 januari, via www.bestebestuurder.nl. Op de 2e pagina vindt u De Wolden. De uitslag wordt donderdag 18 januari bekendgemaakt tijdens een evenement van Binnenlands Bestuur.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA