'

Jan 31
MEPPEL - Op zaterdagavond 17 februari 2018 treedt de Texelse zanger/gitarist /songwriter Jaap Dros om acht uur ‘s avonds op in Zael met klassiek gitarist en saxofonist Jan Kühne. Jaap treedt op met een nieuw eigen muzikaal, literair programma rond de bekende dichter J.C. Bloem en zelfgeschreven en gecomponeerde Engelstalige liedjes. Het programma duurt een kleine anderhalf uur en is voor zowel jonge als oude poëzieliefhebbers een absolute aanrader.
In het eerste deel van het programma brengt Dros songs van zijn cd's 'Island Songs' en 'In the light through the leaves'. En hij zingt enkele songs van een nieuwe cd. De songs zijn enigszins folky te noemen en sterk melodieus. Zijn kompaan Jan Kühne, met wie Dros al langer dan een kwart eeuw samenwerkt, verrijkt Dros' zang en gitaarbegeleiding met fraaie saxofoonsolo's of subtiele gitaarlijnen. Na de pauze zingt Dros gedichten van J.C. Bloem met eigen composities op de gedichten van de grote dichter. Deze Bloem-vertolkingen zijn vooral gedichten van de nieuwe Bloem-cd van Dros, zoals 'Regen en Maanlicht' en 'De Dapperstraat'. Zie www.zael.nl voor het volledige programma.

Autodidact Jaap Dros (1953) is de onvermoeibare troubadour van het eiland Texel. Was vorig jaar nog te horen in het centrum van Meppel met zijn band, die logeerde op de woonboot van Wim Zwaan voor een optreden in het kerkje van Paasloo tijdens de herdenking van Bloem's 50ste sterfdag. Hij was afgelopen jaren te horen in kleine theaters, literaire cafés en bibliotheken met zijn programma over J.C. Bloem. In oktober 2012 was hij oor het eerst in 'Zael' met een succesvolle avond. Na het optreden is er in Zael gelegenheid na praten en van gedachten te wisselen over Bloem en zijn gedichten.

Kaarten
De toegang tot het concert is €17,50 en €8 als je jonger dan 19 jaar bent of voortdurend te weinig geld hebt. Je kunt de kaarten hier bovenaan bestellen maar ook bij boekhandel Riemer Barth aan de Wheem in Meppel. Er zijn ook kaarten aan de kassa maar check dan wel even via contact op de site of 0653529859 of er nog plaatsen zijn.

Over Zael
Zael is Meppeler venue en minitheater voor exposities, concerten, lezingen, debatten en andere bijeenkomsten georganiseerd door Zael of door derden. Zael wordt gesubsidieerd door de gemeente Meppel en de Stichtingen Waarborgfonds en Burgerweeshuis uit Meppel. Doel is een creatief podium te bieden. Zael is gevestigd aan Zuideinde 56, 7941 GJ in Meppel. Telefoon: 0522 256470 E-mail: info@zael.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA