'

Feb 11
Concert t.g.v. 275 jaar Amoor orgel te Berghuizen

BERGHUIZEN - Op 25 februari 2018 viert het Amoor orgel in de Gereformeerde kerk in Berghuizen haar 275e verjaardag. Dit orgel is één van de oudste kerkorgels in Drenthe en maakt de kerk in Berghuizen één van de weinige gereformeerde kerken met een historisch orgel. Een bijzondere gebeurtenis die gevierd wordt met een bijzonder concert voor jong en (jonge) ouderen!Concert voor de 'oude dame'
Het beroemde orgel duo De Jong & De Jong en het ensemble Dejongdejongplus geven ter gelegenheid van het jarige Amoor orgel een bijzonder concert op 25 februari om 15.00 uur.
De broers Euwe en Sybolt de Jong bespelen het orgel vierhandig. “Ze spelen gewoon Bach, maar toch anders.” Ook begeleiden zij op 25 februari op twee koffer harmoniums het ensemble Dejongdejongplus die Hymnes en Folksongs zullen zingen.

'Orgelschild 'cadeau voor de jarige
Bij het orgel behoorde een orgelschild, voorzien van fraai houtsnijwerk. Het schild werd geplaatst aan de balustrade voor het orgel. Bij de uitbreiding met een rugwerk in 1951 was er geen plaats meer voor het schild en belandde het na 67 (1884-1951) jaar op zolder. Ter gelegenheid van dit jubileum is het oude orgelschild gerestaureerd en weer in de oude originele kleuren geschilderd en voor zien van bladgoud. Nu, na weer 67 jaar (1951-2018) heeft het schild weer een plaats gekregen in de kerkzaal.

U en jij worden van harte uitgenodigd dit unieke concert bij te wonen. Tijdens de pauze is gratis koffie, thee en limonade beschikbaar. Aan het eind van het concert zal een collecte worden gehouden voor het onderhoud van het orgel en gemaakte kosten voor het concert. Er is die dag ook uitgebreid informatie beschikbaar over het bijzondere instrument.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA