'

Feb 10
RUINERWOLD - Afgelopen woensdag vond de algemene ledenvergadering van de in 1988 opgerichte loopgroep uit Ruinerwold plaats in Cafe Centraal. Hierbij werden de sportiefste leden gehuldigd: Sportiefste man 2017: Dick van der Vegt uit Oosteinde. Hij is lid van het eerste uur en heeft een enorme deelname aan prestatielopen verzameld.


Op de foto: vlnr: Dick van der Vegt, midden Dennis Licht, rechts Rosan Hoogenberg-Niemer.
Wedstrijden loopt hij niet meer, maar hij houdt dezelfde sportieve inzet op trainingen en duurlopen. Ook zien de loopgroepleden hem regelmatig als supporter bij dorpslopen in de omgeving. Daarnaast is Dick mede-organisator van de Dijkhuizenrun én hulptrainer bij de jeugdgroep in de zomer.

Sportiefste vrouw 2017: Rosan Hoogenberg-Niemer uit Ruinerwold. Ze heeft in korte tijd een enorme progressie gemaakt en loopt op meerdere afstanden erg goed. Bij wedstrijden toont ze een grote inzet – moet eerder afgeremd dan aangemoedigd worden. Ook voor de vereniging is ze belangrijk; bijvoorbeeld door een jeugdtraining over te nemen wanneer de vaste trainers verhinderd zijn.

De avond werd afgesloten met een presentatie door Nederlands hardloopkampioen Dennis Licht. De afgelopen jaren had hij maar liefst 28x een nationale podiumplaats. In 2016 won hij nog goud op de 5 kilometer. Dennis heeft officieel afscheid heeft genomen van de topsport, maar is nog steeds een gepassioneerd hardloper. Hij heeft hierover en over zijn andere passies, zoals coaching en anderen motiveren tot een gezonde leefstijl enthousiast verteld.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA