'

Feb 20
REGIO - Ze zorgen voor de kers op je taart en de aardbeien onder je slagroom. Wilde bijen zijn verantwoordelijk voor 80% van de bestuiving en zijn daarom onmisbaar. Toch hebben wilde bijen het niet makkelijk in Nederland. De helft van alle 357 soorten is bedreigd. Om de wilde bijen te ondersteunen organiseren Het Drentse Landschap en Landschapsbeheer Drenthe in samenwerking met Nederland Zoemt op 9 en 10 maart de Bijenwerkdag.

imker1A
Foto: Roel Broekman
Met z’n allen aan het werk voor de wilde bij. Dat gaat gebeuren op de bijenwerkdag. Om het aantal nestgelegenheden te vergroten worden er bijenhotels gebouwd, open zandplekken gecreëerd en steilwandjes aangelegd. Tevens kan de voedselvoorziening (nectar en stuifmeel) worden verbeterd en daarom worden bloemen gezaaid en struiken geplant.

Waar?
De Bijenwerkdag wordt in heel Nederland georganiseerd en in Drenthe wordt op maar liefst 14 locaties gewerkt aan de ondersteuning van wilde bijen. Onder andere in Zuidlaren, Ruinen, Assen, Meppel, Beilen en Gieten gaan vrijwilligers aan de slag. Op een aantal locaties is uw hulp van harte welkom. Doet u ook mee? Schrijf u dan nu in op Nederlandzoemt.nl of www.nldoet.nl.

Wat is Nederland Zoemt?
LandschappenNL, Naturalis, IVN en Natuur & Milieu slaan de handen ineen. Met maar één doel. De wilde bij moet zich hier thuis voelen. Samen laten we Nederland zoemen voor de wilde bij. Nederland Zoemt is mogelijk gemaakt dankzij een extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij.

Locatie overzicht

Bijenwerkdag Drogteropslagen
Vrijdag 9 maart 2018
9.00 – 15.00 uur
De vrijwilligers van Drogteropslagen gaan in het nieuwe schoolbosje van het dorp bij-vriendelijke struiken aanplanten en daarnaast worden moestuinbakken voor de schoolkinderen gemaakt.

Speeltuinvereniging De Woldklimmers
Zaterdag 10 maart 2018
9.00 – 16.00 uur
Bij diverse speelterreinen in Ruinerwold worden activiteiten ondernomen om de wilde bij te ondersteunen. U bent van harte welkom om mee te helpen.

Dorpshuis 'T Neie Punt Ruinen
Zaterdag 10 maart2018
14.30 - 17.00 uur
Op 10 maart worden rondom dorpshuis ’T Neie Punt in Ruinen fruitbomen geplant en een bij-vriendelijk bloemenmengsel gezaaid. Uw hulp is van harte welkom.

Bijenwerkdag De Heurinks Ruinen
Zaterdag 10 maart 2018
9.00 - 13.00 uur
Bewonersgroep De Heurinks steekt de handen uit de mouwen voor wilde bijen en vlinders. Er worden bij- en vlindervriendelijke struiken geplant bij het nabijgelegen bosje. Daarnaast wordt een strook ingeplant bij de Zuides: de zuidelijke entree van Ruinen. Deze locatie heeft voldoende vrijwilligers.

Bijenwerkdag De Kluft Meppel
Zaterdag 10 maart 2018
9.00 - 14.00 uur

Het groen rondom de Kluft wordt onderhouden. Hierbij zal extra aandacht worden besteed aan de wilde bij. Het gaat om het snoeien van de huidige beplanting, het aanplanten van bij-vriendelijke bomen/struiken, het inzaaien van bij-vriendelijke bloemenmengsels en het bouwen van een insectenhotel. Deze locatie heeft voldoende vrijwilligers.

Bijenwerkdag vrije school De Toermalijn
Zaterdag 10 maart 2018
8.30 - 16.00 uur
Bij Vrije school De Toermalijn in Meppel wordt de schooltuin aangepakt met aandacht voor de wilde bij. Uw hulp is van harte welkom!

Bijenwerkdag OBS de Bosrank
Vrijdag 9 maart 2018
8.30 - 12.30 uur
Het schoolplein van OBS de Bosrank wordt groen ingericht. Een onderdeel van het groene schoolplein is een heuvellandschap wat volop de ruimte biedt om te spelen en leren in het groen. Op het heuvellandschap worden struiken en (fruit)bomen aangeplant en er wordt een bij-vriendelijk mengsel ingezaaid. Dit allemaal samen met de leerlingen van OBS de Bosrank. Deze locatie heeft voldoende vrijwilligers.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA