'

Feb 13
ZUIDWOLDE - Tot en met april 2018 exposeert Hermione Velthuis in het gemeentehuis in Zuidwolde. Er zijn zo’n twintig kunstwerken van haar te bewonderen. Deze uit Echten afkomstige acrylkunstenares laat zich het beste omschrijven als: gedreven, creatief en vol met ideeën. Het zijn diezelfde eigenschappen die maken dat het ene na het andere kunstwerk uit haar handen komt.
Velthuis maakt allerlei kunstwerken. Zo heeft zij ook de ramen in de raadzaal van het gemeentehuis gemaakt. Daarnaast werkt ze met klei, maakt ze etsen en monoprints. Het materiaal maakt niet uit, zolang ze zich maar kan uiten. “Creatief bezig zijn geeft me het gevoel dat ik leef”, aldus Velthuis. Wat ze gaat maken, ligt van tevoren nooit vast. Ze bepaalt wel vooraf welke techniek ze gaat gebruiken, maar de vorm ligt nooit helemaal vast. Velthuis: “Wat ik maak, ontstaat wanneer ik bezig ben”. Velthuis houdt zich voornamelijk bezig met vloeibare acryl. Dat wordt op een papier of canvas gelegd. Door het kantelen van het doek, ontstaan de beelden. Haar werk valt op, omdat het iets is wat je in Nederland nog niet veel ziet. Velthuis exposeert ook in Hoogeveen, Brussel, Beijing en Stockholm.

U kunt de werken van Hermione Velthuis bekijken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2, Zuidwolde.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA