'

Feb 14
ZUIDWOLDE - Zondag 25 februari houdt Natuurvereniging Zuidwolde een excursie diersporen in het Faliebergbos in Zuidwolde. Onder leiding van IVN natuurgids Jeroen Kloppenburg leren de deelnemers diersporen herkennen en daarmee ook van alles over het gedrag van de dieren. De excursie duurt van 09.00 tot ongeveer 12.30 uur. Start bij het Tonckenshuys, Meppelerweg 22 in Zuidwolde. Deelname is gratis.


foto: Joop Verburg
Veel dieren hebben geleerd zich voor mensen (en andere roofdieren) verscholen te houden. Zo leven ze in de nacht, of diep verscholen in het bos. Maar wanneer ze zich dan bewegen, laten ze wel sporen achter. En die sporen verraden niet alleen hun aanwezigheid, maar ook hun gedrag.

Jeroen Kloppenburg is sinds zijn jeugd gefascineerd door diersporen. Hij is gediplomeerd IVN Natuurgids, coördinator van de Deventer Dassenwerkgroep, actief in het ottermeetnet en eigenaar van het in diersporen gespecialiseerde Weylin Tracking. Deelname is gratis. Halverwege de wandeling is er bij paviljoen De Entekoele een stop om, voor eigen rekening, een kop koffie of ander drankje te nemen.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA