'

Mrt 14
DE WOLDEN - Het evenementenseizoen is in volle gang. Wethouder Mirjam Pauwels: “Met CH De Wolden, de Oldtimerdag, Monsters of Rock Veeningen, het Smaakmakersfestival, de Lummeldagen en vele andere evenementen maken we ons op voor een bruisende zomer. Ook dit jaar hopen we weer veel inwoners, toeristen en bezoekers uit de regio te mogen verwelkomen.”
In de gemeente vinden elk jaar ongeveer 160 evenementen plaats. De gemeente bekijkt samen met diverse organisaties de mogelijkheden voor alle spraakmakende festivals en evenementen in De Wolden.

Vergunning aanvragen

Grote evenementen hebben altijd een vergunning nodig. Voor kleine evenementen met minder dan 250 bezoekers, waarbij onder andere het verkeer niet gehinderd wordt (zoals een buurtbarbecue), volstaat een melding. Een vergunning moet minimaal twaalf weken van tevoren worden aangevraagd. De kosten hiervoor zijn voor 2018 vastgesteld op € 22,15.
Een melding moet minimaal tien werkdagen voor het evenement worden ingediend. Hiervoor worden geen leges in rekening gebracht. Daarnaast kunnen er kosten worden gerekend voor het afwijken van het bestemmingsplan en voor een ontheffing van de Drank- en Horecawet.

Evenemententeam

Afhankelijk van de grootte van een evenement worden aanvragen besproken in het evenementenoverleg. Onder leiding van een evenementencoördinator beoordelen brandweer, politie, GHOR (geneeskundige dienst) en de gemeente de aanvragen. Hierbij wordt onder andere gekeken of de organisatie gedacht heeft aan veiligheidsrisico’s en hier maatregelen voor genomen heeft. Zoals de inzet van verkeersregelaars, beveiliging en EHBO’ers. Op basis van bijvoorbeeld een veiligheidsplan en tekeningen geeft het evenemententeam een advies, of kan aanvullende informatie opgevraagd worden bij de aanvrager.

Het evenemententeam werkt samen met de organisatoren, zodat het proces van een vergunningsaanvraag soepel en goed verloopt. Samen zorgen de partijen voor een aanbod van veilige evenementen in De Wolden, zowel voor bezoekers als voor onze inwoners.

Wat kan de gemeente voor u betekenen?

De gemeente kan u ondersteunen bij het aanvragen van uw evenement. Dit kan zijn op het gebied van veiligheid, bij het maken van tekeningen, het invullen van formulieren of om mee te denken over de invulling van een terrein of het feest. Op dewolden.nl vindt u de aanvraagformulieren. Voor meer informatie kunt u ook contact met ons opnemen via telefoonnummer 14 0528.

In de gemeente vinden elk jaar ongeveer 160 evenementen plaats. De gemeente bekijkt samen met diverse organisatie de mogelijkheden voor alle spraakmakende festivals en evenementen in De Wolden.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA