'

Mrt 13
DE WOLDEN - Wethouder Jan ten Kate geeft op woensdag 14 maart het startsein voor de Nationale Boomfeestdag in De Wolden. Op 14 maart is de 62e editie van Boomfeestdag met als thema ‘Maak ‘t buiten beter’. Kinderen zijn graag buiten. Samen met hen worden op deze dag bomen geplant om zo een bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld. Kinderen worden laagdrempelig betrokken bij natuurontwikkeling. De Stichting Nationale Boomfeestdag organiseert deze dag.


Archieffoto: BS/Weblog-dewolden.nl
OBS De Klimtoren
Wethouder Jan ten Kate plant rond 12.30 uur samen met de kinderen van OBS De Klimtoren in Drogteropslagen de eerste boom. Er worden bomen en struiken aangeplant om de speeltuin een wat meer besloten karakter te geven. Dit was al langer een wens van de school.

Nationale Boomfeestdag
Het doel van Boomfeestdag is dat, door het planten van een eigen boom, kinderen ervaren wat de functie en waarde van bomen in hun directe leefomgeving is. Het streven van de Stichting Nationale Boomfeestdag is dat ieder kind tijdens zijn of haar lagere schooltijd minimaal één keer een eigen boom plant. Gemeente De Wolden neemt jaarlijks deel aan de Boomfeestdag door kinderen van een basisschool uit de gemeente uit te nodigen om nieuwe bomen te planten.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA