'

Mrt 14
RUINERWOLD - Inwoners van Ruinerwold kregen dinsdag een effectief lesje in samenwerken. Tjalling van den Berg van ECO-coachen Heerenveen was daarvoor uitgenodigd door het platform Ruinerwold Onderneemt. Doel van deze avond was om te kijken hoe ondernemersvereniging, en (sport) verenigingen in een dorp elkaar kunnen versterken. Hiervoor waren bestuursleden van alle verenigingen uitgenodigd.


foto's BS/Weblog-dewolden.nl


De gezamenlijke behoefte om een centrale agenda op te zetten in Ruinerwold is groot. Dit gaat ook daadwerkelijk gebeuren in samenwerking met dorpswebsite Ruinerwold.info. Echter deze agenda dient niet alleen gevoed te worden door een partij, maar door iedereen die betrokken is bij welke activiteit dan ook. Henk Smit die samen met Benny Spin de website Ruinerwold.info beheert vertelde over het belang van een actuele dorpsagenda. ‘Een jaar geleden waren er op een dag maar liefst vier activiteiten in vier verschillende horecagelegenheden. Iedereen had deze avond te weinig publiek, en dus te maken met verlies. Als dit onderling beter was afgestemd, had iedereen het beter kunnen hebben’.Voor Tjalling van den Berg vormde dit gegeven een perfectie opening door te stellen dat er beter samen gewerkt moet worden door clubs en verenigingen. Van den Berg vertelde over het nieuwe concept van ECO-Coachen. Dit is continue in ontwikkeling en gebaseerd op de principes Vinden-Binden-Scoren. ’Wij laten elke persoon zijn/haar talent, kracht en energie bij zichzelf ontdekken (Vinden), brengen deze samen (Binden) en zetten verlies om in winst (Scoren). Het doel van ECO-Coachen is om het zelfsturende vermogen van mensen, teams en organisaties te ontwikkelen. Het helpt personen bij de fysieke en mentale zelfbewustwording en het ontwikkelen van hun persoonlijkheid, wat zorgt voor zelfsturende personen die inzetten op hun eigen kracht. ECO-coach begeleidt veel bekende topsporters zoals Epke Zonderland en Adelinde Cornelissen’. Ook de Ruinerwoldse voetbaltalenten Ingmar Mulder en Joris worden door hen begeleid. De 13 jarige Ingmar voetbalt al zes jaar bij Heerenveen. En liet middels een video zien wat hij er dagelijks voor moet doen en laten om de top te halen, en zijn doel als Profvoetballer na te streven. Dat het niet altijd rozengeur en maneschijn is daar kan Joris Voest over mee praten. Het behalen van een plekje in de hoofdmacht van VV Heerenveen leek een kwestie van tijd. Maar door meerdere blessures belandde hij in ‘eenzame route in het krachthonk’. Tegenwoordig voetbalt Voest bij FC Emmen, en hoopt zich daar alsnog in de kijken te spelen. Om zo zijn doel het spelen in de Eredivisie alsnog te behalen.

Hoe om te gaan met dergelijk tegenslagen? Er moet altijd een plan B zijn hield Tjalling van den Berg de aanwezigen voor. ‘Laat de bestaande structuur los. Zoek de grens op en ga er overheen. Probeer je zelf te vernieuwen’. Voor de afgevaardigden van de aanwezige clubs ligt er nog een mooie uitdaging om beter samen te werken. De eerste stappen zijn al gezet. Via een korte speeddate sessie en aantal oefeningen kregen de aanwezigen de kans om contacten te leggen, en te bespreken wat ze voor elkaar kunnen betekenen. De toekomst zal leren wat dit gaat opleveren, maar de basis hiervoor is gelegd. Het was een ‘nuttige en bijzonder positieve avond ‘ zo was de algemene conclusie van de vele aanwezigen.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA