'

Mei 15
DRENTHE - Inwoners van de provincie Drenthe betalen dit jaar in vergelijking met de rest van Nederland het minste aan afvalstoffenheffing. Zo bedraagt de heffing voor een eenpersoonshuishouden in Drenthe dit jaar gemiddeld 159,53 euro, wat 18% goedkoper is dan het landelijk gemiddelde van 194,65 euro. Dit blijkt uit onderzoek door AfvalcontainerShop.nl, dat de afvalstoffenheffingen in alle Nederlandse gemeenten vergeleek.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Voor een tweepersoonshuishouden bedraagt de gemiddelde heffing dit jaar 202,95 euro, wat 13,5% goedkoper is dan het landelijk gemiddelde. Meerpersoonshuishoudens met drie of meer personen zijn met een gemiddelde afvalstoffenheffing van 211,62 euro 15,3% goedkoper dan het landelijk gemiddelde van 249,78 euro. Gemiddeld daalde de gemeentelijke heffing in Drentse gemeenten dit jaar met 1,7% voor een- en tweepersoonshuishoudens en met 1,5% voor meerpersoonshuishoudens van drie of meer personen.

Uit de resultaten van het onderzoek blijkt verder dat de jaarlijkse afvalstoffenheffing in 2018 in 52,2% van alle Nederlandse gemeenten hoger uitvalt dan in 2017. In 25% van de gemeenten blijft de heffing gelijk, terwijl de mensen in 22,7% van de gemeenten minder gaan betalen voor de afvalheffing. Gemiddeld stijgen de kosten in 2018 met ongeveer 3,40 euro per jaar, maar in sommige gemeenten loopt de prijsstijging op tot enkele tientjes per inwoner.

Bijna 40 procent van alle Nederlandse gemeenten hanteert in 2018 een variabel tarief (diftar). In Drenthe rekenen de met gemeenten (83,3%) nog met vast tarievien. Tot nu toe zijn alleen de gemeenten Borger-Odoorn en Tubbergen op een variabele afvalstoffenheffing.

De volledige onderzoeksresultaten, inclusief interactieve kaarten en gegevens per gemeente, zijn te vinden op: https://www.afvalcontainershop.nl/afvalstoffenheffing-onderzoek

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA