'

Apr 5
ZUIDWOLDE - Van 9 tot en met 15 april vindt de Week van de Overgang plaats. Een landelijk initiatief dat het taboe rond deze levensfase moet wegnemen. Amanda Oldenburger en Henriëtte Bottema, specialisten in vrouwengezondheid bij Care for Women, houden daarom op 9 en 11 april een gratis inloopspreekuur. Vrouwen kunnen dan vrijblijvend informatie krijgen over overgangsklachten.

‘’Wij merken dat vrouwen in deze omgeving hun klachten door de overgang vaak negeren. Het hoort erbij, vinden ze. Terwijl ze er veel last van kunnen hebben en niet in het minst hun huisgenoten. Wij krijgen regelmatig vrouwen op het spreekuur die door hun man gestuurd zijn.’’, zo vertelt Care for Women specialiste Henriëtte Bottema. Ze vindt het jammer dat vrouwen de problemen voor lief nemen. ‘’Je hoeft echt geen 10 opvliegers op een dag te hebben en de halve nacht wakker te liggen. Overgangsklachten zijn vaak vrij eenvoudig op te lossen, bijvoorbeeld met aanpassingen in de voeding. Dat is toch de moeite waard als je weet dat de overgangsperiode wel 7 tot 10 jaar kan duren.’’

Vrijblijvende informatie
Het inloopspreekuur is geen intakegesprek, maar een laagdrempelige manier om te weten te komen wanneer je eigenlijk in de overgang bent en wat er dan met je lichaam en geest gebeurt. Amanda Oldenburger: ‘’We geven duidelijkheid, maar nog geen gerichte adviezen. We hebben meer tijd nodig om klachten goed in kaart te brengen. Dat zijn namelijk ook minder bekende overgangsverschijnselen zoals hoofdpijn, gewrichts- en spierklachten, hartkloppingen en vergeetachtigheid.’’

Aanmelden
De gratis inloopspreekuren vinden plaats op 9 april van 15.00 tot 20.00 uur in de praktijk van Henriëtte Bottema, Panjerdweg 9 in Koekange en op 11 april van 13.00 tot 16.00 uur bij Amanda Oldenburger aan de Burgemeester Tonckensstraat 11 in Zuidwolde. Vooraf aanmelden is nodig, via h.bottema@careforwomen.nl of a.oldenburger@careforwomen.nl. Meer informatie is te vinden op www.vrouwenhormonen.com en www.careforwomen-amandaoldenburger.nl.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA