'

Aug 7
In gesprek met Aoi Guichelaar-Khaiphet

KOEKANGE - Wie wel eens langs De Esdoorn 11 in Koekange komt heeft vast het bord zien staan: Aoi’s Thai Food. Mijn naam is Aoi (spreek uit Oi) en ik kom uit Thailand. Sinds 3 jaar woon ik nu in Nederland. Ik mag erg graag koken en dan vanzelfsprekend vooral Thais. In Thailand heb ik bij verschillende restaurants gewerkt. Ik kan er erg van genieten als mensen mijn eten lekker vinden. Van het een kwam het ander en zo werd ik spontaan gevraagd om exotisch Thais eten te maken voor feestjes en partijen. Dit gebeurde steeds vaker.


Daarom heb ik besloten om van mijn hobby mijn ‘beroep’ te maken. Ik heb mij ingeschreven bij de KvK, NVWa en de gemeente en er voor gekozen om het bedrijf aan huis te hebben. Dat is toegestaan zolang het maar kleinschalig blijft. In de afgelopen periode is onze garage omgebouwd tot een professionele keuken naar de eisen van de keuringsdienst.
De Thaise keuken staat bij veel mensen bekend als pittig, maar eigenlijk is het gebaseerd op een evenwicht tussen verschillende smaken, waaronder pittig, zuur, zout, zoet en bitter. Een kenmerkend aspect van Thais eten is het gebruik van verse kruiden en specerijen.

Alle gerechten maak ik met verse ingrediënten. Daarvoor ga ik het liefst naar de markt, zoals ik dat ook in Thailand deed. Andere ingrediënten, zoals specerijen en Thaise groenten haal ik bij een Aziatische winkel.
Behalve buffetten die worden bezorgd kun je ook gerechten afhalen. Zo kun je laagdrempelig eens kennis maken met de Thaise keuken. Bijzonder lekker en toch ook wel een beetje bijzonder. Wilt u een keer wat anders op tafel. Ik vraag er beslist niet de hoofdprijs voor. Kom bij afhalen gerust ook een kijkje nemen in de keuken.
Alle gerechten moeten wel (ruim) van te voren besteld worden, zodat ik de gelegenheid heb om inkopen te doen. Elke dinsdag en vrijdag maak ik een dagmenu die je nog tot 13.00 uur op de dag zelf kunt bestellen. Afhalen kan dan vanaf 17.00 uur.

Ik heb een website en een Facebookpagina gemaakt waar ik de dagmenu’s elke week opzet. Ik zou zeggen, kijk eens op www.aoisthaifood.nl. Bij afhalen van maaltijden kom je in de kleine wachtruimte al een beetje in Thaise sferen.
Tot Ziens

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA