'

Apr 12
ZUIDWOLDE - Het is bijna de derde zaterdag in april: dus Stiggeltiesdag! Kom dus op 21 april tussen 11.00 en 16.00 uur naar Museum De Wemme in Zuidwolde. De toegangsprijs is deze speciale dag maar € 2,00. Voor dit bedrag zijn de nieuwe tentoonstelling en de voorjaarsmarkt te bezoeken. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. De Museumkaart en geldige vrijkaarten worden geaccepteerd.


Op Stiggeltiesdag is er veel te zien en te doen in en om het museum. Allereerst zijn er allerlei activiteiten: workshops en een voorjaarsmarkt met o.a. konijntjes, bloemen en sieraden. Restaurant De Groene Lantaarn maakt een heerlijk lentesoepje en ook onze traditionele knieperties en pannenkoeken worden weer ter plekke gebakken. Nieuw dit jaar zijn de broodjes Lakenvelder-Hamburger en echt iets uit de jaren 70: de Spoetnik. Weet u nog hoe dat smaakte? Voor de kinderen is er ook van alles te doen.

Daarnaast is er natuurlijk de nieuwe tentoonstelling “De Jaren 70 – Kleurrijk, Kreatief, Krities”. Via een verlaten snelweg tijdens een van de autoloze zondagen uit die tijd loop je zo de jaren 70 in. Van de grote collectie karren wordt dit seizoen maar een deel tentoongesteld. Rondom elke kar is een mini-expositie te zien met spullen die met die kar te maken hebben. In de boomgaard is werk te zien van Marijn Boerstra uit Hoogeveen. Kortom: een dag waar iedereen wel iets van zijn gading kan vinden.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA